Βαρύ το κλίμα για τον Μητσοτάκη στη ΝΔ - Οι κακές δημοσκοπήσεις και η «λευκή απεργία» βουλευτών και στελεχών

Βαρύ, στο μεταξύ, είναι το κλίμα για τον Κυρ. Μητσοτάκη, εντός κι εκτός της Νέας Δημοκρατίας. Τα ποσοστά παραμένουν καθηλωμένα και πολύ μακριά από το όριο της πολυπόθητης αυτοδυναμίας.

Απόδειξη, ότι η εναλλακτική πρόταση που προβάλλει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεν συγκινεί και πολύ περισσότερο δεν είναι πειστική για τους πολίτες. Ακόμη και οι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση παραμένουν επιφυλακτικοί έως αρνητικοί στην προοπτική μετακίνησής τους προς τα Δεξιά.

Η αμφισβήτηση ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο στην κοινωνία, υφίσταται και στο εσωτερικό της παράταξης. Ενδεικτική προς αυτήν την κατεύθυνση η «λευκή απεργία» βουλευτών και στελεχών, που απέχουν συστηματικά από τις δράσεις της παράταξης και αποφεύγουν να υπερασπιστούν τις αποφάσεις (επιλογές) της ηγεσίας.

Σημαντικός αριθμός στελεχών, μεταξύ αυτών και πρωτοκλασάτοι, διαφωνούν με βασικές πτυχές της στρατηγικής που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης, αλλά δεν δημοσιοποιούν τις απόψεις τους για να μην… κατηγορηθούν ως υπονομευτές. Ο Κ. Καραμανλής σιωπά και αποφεύγει να στηρίξει δημόσια, ενώ ο Αντ. Σαμαράς κινείται, ως συνήθως, στο παρασκήνιο και δεν έχει φυσικά ως βασικό του στόχο την εκλογική επιτυχία του Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά πώς θα υλοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες, έστω και σε βάρος του Κυρ. Μητσοτάκη.

Από την άλλη, ένας μεγάλος αριθμός στελεχών από κάθε βαθμίδα της κομματικής ιεραρχίας αισθάνονται απογοητευμένοι και προσβεβλημένοι από τον τρόπο που τους συμπεριφέρεται ο κ. Μητσοτάκης. Δεν σέβεται την προσφορά τους στην παράταξη, τους αγνοεί και δίνει προβάδισμα είτε σε Σημιτικούς είτε σε… απίθανα πρόσωπα που ενσκήπτουν μέσα από τη διαδικασία του Μητρώου Στελεχών.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έχει να αντιμετωπίσει και τη δυσπιστία των Ευρωπαίων, που δεν βλέπουν με καλό μάτι το ενδεχόμενο να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι αν και έχουν περάσει δύο και πλέον χρόνια από την ανάληψη της αρχηγίας οι σχέσεις του με τους ευρωπαίους ηγέτες, ακόμη και αυτούς της ευρωδεξιάς, παραμένουν στο ναδίρ.

Ούτε ταξίδια στην Ευρώπη ούτε ξεχωριστές επαφές με πρωθυπουργούς ή αρχηγούς κομμάτων. Εντυπωσιακό δε είναι ότι κάθε φορά που πηγαίνει στις Βρυξέλλες το αρνητικό κλίμα γίνεται ακόμη χειρότερο. «Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σωθεί η Ελλάδα κι εκείνος δεν στηρίζει καν τις προσπάθειες», λένε χαρακτηριστικά.

Ενώ δεν ήχησε καθόλου καλά στα αφτιά των Ευρωπαίων η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ότι δεν τον δεσμεύει η αναπτυξιακή πρόταση της κυβέρνησης και ότι ο ίδιος, αν γίνει πρωθυπουργός, θα εφαρμόσει άλλο σχέδιο.

ΠΑΡΟΝ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια