Ο γάμος του 1 εκατ. δολαρίων με άρωμα... Bollywood στο Λασίθι



Χλιδή, πανάκριβα κοσμήματα αλλά και παραδοσιακό «χρώμα» είχε ο γάμος ενός ζευγαριού Ινδών που πραγματοποιήθηκε στο Σίσι Λασιθίου. Γαμπρός ντύθηκε ο γιος της φημισμένης σχεδιάστριας κοσμημάτων,
Coomi (Coomi Khanna Bhasin), δημιουργίες της οποίας έχουν φορέσει τα διασημότερα ονόματα του Χόλυγουντ ενώ η Ελλάδα και ειδικότερα η Κρήτη επελέγη γιατί η νέα συλλογή της καλλιτέχνιδας είναι εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία. Οι 300 και πλέον καλεσμένοι, απόλαυσαν για τέσσερις ημέρες την πολυτέλεια της διαμονής, το ιδιαίτερο φαγητό, τα πάρτι που οργανώθηκαν αλλά και τις παραδοσιακές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε το ζευγάρι, ενώ θαμπώθηκαν από την λάμψη των πανάκριβων διαμαντένιων κοσμημάτων που φορούσε η νύφη.

Γέμισε το αεροδρόμιο με ιδιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα


Από την αρχή της εβδομάδας, οι πρώτοι προσκεκλημένοι άρχισαν να φτάνουν στο νησί με ιδιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα τους οποίους παρέλαβε και μετέφερε με λιμουζίνες στο ξενοδοχείο ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Βραχασίου Γιώργος Φθενάκης που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των μεταφορών. Στο «Kalimera Kriti Hotel & Village Resort», οι διοργανωτές υπό την επίβλεψη την μητέρας του γαμπρού, επιμελήθηκαν τον χώρο και τη διακόσμηση όπου κυριάρχησαν όπως ήταν φυσικό, τα ινδικα μεταξωτά υφάσματα σε ζωηρά χρώματα κυρίως κόκκινο και χρυσό.





Ο γάμος ήταν παραδοσιακός και κατά την τετραήμερη διάρκειά του οργανώθηκαν πολλές ινδικές τελετές, όπως είναι η γιορτή των λουλουδιών και η γιορτή των χρωμάτων, μία θρησκευτική εορταστική τελετή για καλή συγκομιδή και γονιμότητα η οποία συνηθίζεται στη χώρα. Ο γαμπρός Σαχίλ που ζει και αυτός στη Νέα Υόρκη και ασχολείται με το κόσμημα, πήγε να συναντήσει την αγαπημένη του Ντανιέλα από το Μεξικό πάνω σε άλογο και με σχεδόν καλυμμένο το πρόσωπό του όπως προστάζει το έθιμο. Την χαμογελαστή και φανερά συγκινημένη νύφη έφεραν στους ώμους, καθισμένη οι συγγενείς της. Η γλυκιά και εκθαμβωτική Ντανιέλα φορούσε το παραδοσιακό ινδικό Σάρι σε κόκκινο χρώμα που υποδηλώνει την καλή τύχη και την εύνοια για την γυναίκα το οποίο συνδύασε με ένα πανάκριβο διαμαντένιο κόσμημα στο λαιμό και χρυσά βραχιόλια, όλα δημιουργίες της πεθεράς της. Το ζευγάρι έλαμπε από χαρά σε όλη τη διάρκεια του μυστηρίου που έγινε δίπλα στη θάλασσα και κάτω από τον ελληνικό ήλιο.

Στη δεξίωση, τα αμετρητα βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα μέρα και οι καλεσμένοι, ανάμεσα τους μάνατζερ γνωστών ηθοποιών από Αμερική και Ινδία και εκπρόσωποι από τον χώρο του αμερικανικού θεάματος, απόλαυσαν τα ιδιαίτερα και εντυπωσιακό σκηνικό με «άρωμα» Ινδίας που είχε στηθεί. Όλοι φυσικά οι προσκεκλημένοι και κυρίως οι γυναίκες ήταν ντυμένες ανάλογα με πολύχρωμα ινδικά φορέματα με ιδιαίτερα χρυσοκέντητα μοτίβα και κοσμήματα με πολύτιμους λίθους.
Σεφ από Ινδία, ιερέας από Αγγλία και τυμπανιστές από Λονδίνο.




Για τις ανάγκες του γάμου και την καλύτερη εξυπηρέτηση και ψυχαγωγία των καλεσμένων, ο σεφ του ξενοδοχείου ταξίδεψε με έξοδα της οικογένειας στην Ινδία για να ειδικευτεί στην παρασκευή του ινδικού φαγητού που σέρβιραν στο γάμο, ήρθε ιερέας από την Αγγλία και επίσης τυμπανιστές και dj από το Λονδίνο. Στα αξιοσημείωτα του event, είναι και το γεγονός ότι στο ξενοδοχείο υπήρχαν επί 24ωρου βάσεως γυναίκες που σιδέρωναν κάθε μέρα παραδοσιακές στολές αφού για κάθε event φορούσαν και διαφορετικά ρούχα.

Όπως αναφέρει στο «ΘΕΜΑ», ο διευθυντής του ξενοδοχείου Νίκος Παντέρης, «Η κυρία Coomi έψαχνε να κάνει τον γάμο του γιου της στην Ελλάδα γιατί ήθελε να εμπνευστεί για την καινούργια της συλλογή από την ελληνική μυθολογία. Δοθείσας λοιπόν της ευκαιρίας θεώρησε πως θα ήταν καλό να κάνει τον γάμο σε ένα αυθεντικό ελληνικό προορισμό. Ήθελε και να ξεφύγει λίγο από τους πιο γνωστούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη και ήθελε να παει σε κατι παραδοσιακό. Συνεργάστηκε με ένα τουριστικό γραφείο, έγινε μια έρευνα αγοράς και αποφάσισαν πως το ξενοδοχείο μας εξυπηρετούσε τις ανάγκες τους γιατί έχει ένα παραδοσιακό κρητικό στυλ, είναι ένα μεγάλο κρητικό χωριό. Ήρθαν περίπου 300 καλεσμένοι και οι εκδηλώσεις του γαμου κράτησαν τέσσερις ημέρες. Ήταν όλοι ιδιαίτερα ευγενικοί και πολύ χαρούμενοι».

Οι προετοιμασίες του γάμου ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και ο σχεδιασμός ανατέθηκε σε πρακτορείο εισερχόμενου τουρισμού dmc στην Κρήτη. Η οικογένεια της σχεδιάστριας Coomi φρόντισε τα πάντα. Από τα εισιτήρια των καλεσμένων, τις κρατήσεις του ξενοδοχείου, τον εξωτερικό χώρο που ενοικιάστηκε σε συνεργασία πάντα με τους υπεύθυνους. Οι καλεσμένοι προέρχονταν από Αμερική, Ινδία και Μεξικό τα έξοδα για την διαμονή και τα ταξίδια τους καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από την οικογένεια του γαμπρού.




Τζούλια Ρόμπερτς, Μπιγιονσε και Σοφία Βεργκάρα φορούν κοσμήματα Coomi

Η Ινδή σχεδιάστρια κατάγεται από την Μουμπάι αλλά ζει στην Αμερική όπου σχεδιάζει κοσμήματα εμπνευσμένα από διαφορετικούς πολιτισμούς. Τις δημιουργίες της έχουν φορέσει η Τζούλια Ρόμπερτς, η Κάμερον Ντίαζ, η Μπιγιονσε, η Σοφία Βεργκάρα, η Έυα Μέντες και άλλες διασημότητες της αμερικανικής show biz. Η επόμενη συλλογή της θα είναι αφιερωμένη στην ελληνική μυθολογία και αναμένεται να μεταδώσει στο Χόλυγουντ το αρχαιοελληνικό στυλ με φύλλα ελιάς και σχέδια του μαιάνδρου.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια