Σε αυτό το μέρος θεωρείσαι... φτωχός να βγάζεις $100.000 τον χρόνο!



Μια τετραμελής οικογένεια που «κάνει ταμείο» 117.400 δολάρια θεωρείται ως νοικοκυριό με χαμηλό εισόδημα στο Σαν Φρανσίσκο, αφού σε αυτή την πολιτεία το μέσο οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται σε 118.400 δολάρια τον χρόνο. Χαμηλού εισοδήματος θεωρούνται ..και τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα 82.200 δολαρίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Οικιστικής και Αστικής Ανάπτυξης, «πολύ χαμηλό» θεωρείται εδώ το ετήσιο εισόδημα 73.300 δολαρίων για μια τετραμελή οικογένεια, ενώ «εξαιρετικά χαμηλό» είναι το εισόδημα έως 44.000 δολάρια τον χρόνο.
Την ίδια ώρα, στη Νέα Υόρκη τα 83.450 δολάρια ετησίως είναι το «ταβάνι» για να κάνει μια 4μελής οικογένεια αίτηση για στέγαση ως χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριό.
Τα αντίστοιχα νούμερα για Βαλτιμόρη και Φοίνιξ είναι 71.900 δολ. και 55.300 δολάρια ετησίως.
Τα κατώτερα όρια εισοδήματος του Σαν Φρανσίσκο δεν αποτελούν έκπληξη. Τα τελευταία χρόνια, στην Περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο οι τιμές των κατοικιών παίρνουν την ανιούσα, καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας συχνά τοποθετούν την έδρα τους σε περιοχές που δεν έχουν πολύ κοντά οικιστικές περιοχές, ενώ οι υψηλοί μισθοί και τα stock options που επικρατούν στη βιομηχανία της τεχνολογίας προκαλούν εκτίναξη των τιμών των κατοικιών.
Ορισμένες πόλεις του Κόλπου έχουν υψηλότερους φόρους που απευθύνονται σε τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Google και η Apple. Για παράδειγμα, το Mountain View και το Cupertino πρότειναν πρόσφατα «κεφαλικούς φόρους», στις οποίες οι μεγάλες εταιρείες θα πληρώσουν 150 δολάρια ανά υπάλληλο ετησίως. Τα έσοδα θα προορίζονταν για έργα που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων τιμών κατοικιών, της έλλειψης στέγης και της επιδείνωσης της κυκλοφορίας στην περιοχή. Αν τα δύο δημοτικά συμβούλια αποφασίσουν να κάνουν δημοψηφίσματα για τους φόρους, οι κάτοικοι θα ψηφίσουν γι 'αυτούς τον Νοέμβριο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια