Πανευρωπαϊκός διασυρμός - Αποδοκίμασαν με γιούχες στο ευρωκοινοβούλιο τους ευρωβουλευτές της ΝΔ για το Σκοπιανό (ΒΙΝΤΕΟ)




Πλήρως απομονωμένη και έκθετη είναι η Ν.Δ. στην Ευρώπη για τη θέση της στο “Μακεδονικό”. Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή εικόνα της συνεδρίασης του ευρωκοινοβουλίου, όπου ο Δ. Παπαδημούλης ανακοίνωσε, καταχειροκροτούμενος, την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων. Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Μ. Κεφαλογιάννης εκ μέρους της Ν.Δ., ο οποίος, μεταξύ άλλων, μόλις λίγες ώρες μετά τη συμφωνία αναφέρθηκε στο θέμα "των Σκοπίων της Μακεδονίας" - έκανε άραγε απλά ένα λεκτικό λάθος ο γαλάζιος ευρωβουλευτής ή αποκάλυψε επιτέλους την ονομασία που διαπραγματευόταν η κυβέρνηση της Ν.Δ.;

"Πρόκειται για ένα μνημόνιο συνεργασίας χωρίς καμιά απόφαση κυβερνητική από καμία χώρα και ουσιαστικά αναφέρεται σε μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα, κάτι που πρέπει να διευκρινιστεί και δεν μπορεί να είναι αποδεκτό από κανέναν" είπε ο Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε: "Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα των Σκοπίων για να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην Ελλάδα και διχασμό στη χώρα μου" - μια τοποθέτηση που προκάλεσε τις αποδοκιμασίες και μια μακρόσυρτη γιούχα από τα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου.

Απρόσμενη σύμμαχο βρήκε ο Μ. Κεφαλογιάννης στο πρόσωπο της Σοφίας Σακοράφα, η οποία έκανε λόγο για συμφωνία που επιτεύχθηκε "κατά παράβαση κάθε κανόνα δημοκρατίας", προκαλώντας εκ νέου την αποδοκιμασία του σώματος.

(Σ.Ρ., avgi.gr)

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια