Σάλος για το μυστικό δείπνο ανάμεσα σε Σαμαρά, πασίγνωστο επιχειρηματία και επιλεγμένους δημοσιογράφους




Ως επιταχυντής ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων λειτουργεί τελικώς η συμφωνία για το Μακεδονικό, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρίσκονται σε κατάσταση γενικευμένης αναταραχής, με διαλυτικά χαρακτηριστικά που προοιωνίζονται ευρύτερες ανακατατάξεις στον χάρτη των πολιτικών συσχετισμών.

Η πρωτοφανής μεθόδευση Σαμαρά για εκτροπή, τα όσα συνταρακτικά αποκαλύφθηκαν στη Βουλή και η αποκρουστική -και καθόλου τυχαία- παρέμβαση Μπαρμπαρούση, που έφτασε να ζητήσει στρατιωτικό πραξικόπημα, βάζουν στο κάδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη μ’ έναν τρόπο που τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο… απομονωτήριο, δεδομένου ότι η «σαμαροποίηση» της Νέας Δημοκρατίας έχει εκτραπεί σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Το σχέδιο θεσμικής εκτροπής με εντολή Σαμαρά αποκαλύφθηκε την Παρασκευή, όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε την πρόθεση να ζητήσει, κατά την ομιλία του στη Βουλή, την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις και να μην υπογραφεί η συμφωνία. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη σε μυστικό δείπνο που διοργανώθηκε εκτάκτως δύο ημέρες πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας. Διοργανωτής ήταν ο Αντώνης Σαμαράς και «επίτιμοι» προσκεκλημένοι ανώτατα στελέχη της ΝΔ, επιλεγμένοι δημοσιογράφοι, καθώς και γνωστός επιχειρηματίας με έντονη δραστηριότητα στον εκδοτικό χώρο…

(Της Κατερίνας Ακριβοπούλου - Περισσότερα στη «Νέα Σελίδα» που κυκλοφορεί την Κυριακή 17 Ιουνίου)

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια