Αποκάλυψη : Αυτοί στήνουν το νέο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ - Τεράστιο πλήγμα για τον Μητσοτάκη (ΟΝΟΜΑΤΑ)




Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι παρασκηνιακές διεργασίες για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και αυτός είναι κατά την έγκυρη και μεγάλη εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάνιε Τσάιτουνγκ (ΦΑΖ), εκ των ΜΜΕ που εκφράζουν το γερμανικό κατεστημένο, ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε ανένδοτο για το Μακεδονικό. Η πάντα πολύ καλά πληροφορημένη γερμανική εφημερίδα αποκάλυψε προ ημερών, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ομολόγησε σε ευρωπαίους συνομιλητές του πως σκλήρυνε τη γραμμή του στο Μακεδονικό για να αποτρέψει τη δημιουργία κόμματος εκ δεξιών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επί της ουσίας ο φόβος των διαρροών τρομάζει τον Κυρ. Μητσοτάκη που αναγκάστηκε επί της ουσίας αν και συμφωνεί με βασικές πτυχές της συμφωνίας των Πρεσπών, να είναι στη γραμμή του όχι.

Η αναστάτωση ήταν μεγάλη στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης και ο Τάκης Μπαλτάκος, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, επιβεβαιώνει σε συνομιλητές του το δημοσίευμα της FAZ και μιλά ανοικτά για τη δημιουργία δεξιού κόμματος.

Στη σκιά των κινήσεων που κάνουν ο Ευάγγελος Αντώναρος, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Νίκος Καραχάλιος, κ.α. στελέχη πιο κεντρώα για τη δημιουργία ενός άλλου κόμματος με κεντροδεξιό προφίλ, προχωρά η ζύμωση για τη δημιουργία ενός ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς και όπως τονίζει ο Τ. Μπαλτάκος θα είναι έτοιμο έως το τέλος του έτους. Μάλιστα, ο γνωστός δικηγόρος με προσβάσεις στην Εκκλησία και στα Σώματα Ασφαλείας, τονίζει ότι στην Αρχαία Ελλάδα, υπήρχε ο βωμός για τον άγνωστο θεό και έτσι και στην περίπτωση του κόμματος, υπονοεί πως υπάρχει ένα άγνωστο μέχρι στιγμής πρόσωπο, μια ισχυρή προσωπικότητα, που θα ηγηθεί του κόμματος.

Στις συνάξεις που γίνονται κεντρική θέση έχει η αναγκαιότητα ή όχι της δημιουργίας ενός αμιγώς δεξιού κόμματος που θα στεγάσει δυνάμεις που κινούνται είτε εντός, αλλά και εκτός Νέας Δημοκρατίας.

Οι επαφές είναι σε πλήρη εξέλιξη για την ίδρυση του νέου δεξιού κόμματος και σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό όσο ποτέ άλλοτε, να εμφανιστεί ένας πολιτικός φορέας που θα έχει αμιγώς δεξιά, πατριωτικά χαρακτηριστικά και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί κανείς να τον ταυτίσει με την Χρυσή Αυγή.

Επίσης, οι πιο μυημένοι λένε ότι αυτό το κόμμα μπορεί να αποτελέσει και την πολιτική ομπρέλα να συμπορευτούν και άλλοι παράγοντες που έχουν ιδρύσει κομματίδια και πολιτικούς φορείς, όπως π.χ. ο Φαήλος Κρανιδιώτης (Νέα Δεξιά), ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Τάκης Μπαλτάκος, ο Νίκος Νικολόπουλος που είναι στη Βουλή με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, αλλά και παλαιότεροι παράγοντες με μακρά διαδρομή, όπως π.χ. ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης που επαναδραστηριοποιείται.

Το ενδιαφέρον σε αυτό το σκηνικό που στήνεται, είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει αυτόν τον εμφανή, αλλά ανομολόγητο, κίνδυνο ο Κυρ. Μητσοτάκης, δηλ. της δημιουργίας ενός κόμματος στα δεξιά της ΝΔ. Επί της ουσίας τείνει να γίνει για την ηγεσία της ΝΔ, αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Η σκληρή γραμμή που τηρεί ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν σημαίνει ότι αυτόματα οι δεξιοί σκληροί ψηφοφόροι θα ψηφίσουν ΝΔ, αλλά όπως λένε οι πιο μυημένοι θα αναζητήσουν αυθεντικά σκληρά δεξιά κόμματα. Πολλοί μιλάνε για το κενό που υπάρχει και πρέπει να καλυφθεί και πλέον ουδείς συζητά στο Βορρά για τον Ιβάν Σαββίδη και τη δημιουργία ενός δεξιού κόμματος που θα είναι και φιλικά διακείμενο στη Ρωσία.

Οι ζυμώσεις και οι υπολογισμοί για τη «βιωσιμότητα» και το μέλλον ενός τέτοιου φορέα έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, απλά με το Σκοπιανό επιταχύνθηκαν οι διεργασίες. Η ζύμωση είχε ξεκινήσει στις αρχές του 2018 με τα συλλαλητήρια, κάποια στιγμή βάλτωσε και τώρα αναζωπυρώθηκε.

Όπως τονίζουν οι μυημένοι, ένα τέτοιο κόμμα, ανάμεσα στη ΝΔ και στη Χρυσή Αυγή, εν είδη «σοβαρής σκληρής δεξιάς», μπορεί να πάρει 4-8% και να εκμεταλλευθεί και το γεγονός ότι οι μεθεπόμενες εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι η ΝΔ υπό τη νέα ηγεσία της, ότι εξελίσσεται σε ένα «κεντρώο», φιλελεύθερο και εκσυγχρονιστικό κόμμα και αφήνει χώρο προς στα δεξιά της που θέλουν να καλύψουν με το δικό τους φορέα.

Μάλιστα, λένε ότι ο στόχος του Κυρ. Μητσοτάκη απομακρύνει τους δεξιούς ψηφοφόρους –παρά τη σκληρή στάση στο Μακεδονικό- και επιχειρεί κυρίως να απευθυνθεί σε ευρύτερα ακροατήρια, που ψήφιζαν παλαιότερα το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ ή ψήφιζαν ΝΔ αλλά απομακρύνθηκαν επί ηγεσίας Αντ. Σαμαρά, αλλά και στους ψηφοφόρους του Ποταμιού.

Οι θιασώτες της δημιουργίας του νέου κόμματος, υποστηρίζουν ότι η ιδεολογική οπισθοχώρηση της ΝΔ είναι τόσο άτακτη, ώστε ακόμη και η χρήση της λέξης «Κεντροδεξιά» δεν την εκφράζει όπως τονίζει σε συνομιλητές του ο Ν. Νικολόπουλος.

Σε κάθε περίπτωση, στελέχη της ΝΔ σχολιάζουν ότι «δεν μας αφορούν τα όσα λέγονται και γίνονται, η ΝΔ καλύπτει όλο το χώρο από τη δεξιά έως το μεταρρυθμιστικό κέντρο». Όσοι απεργάζονται σχέδια περί νέου κόμματος στα δεξιά τους, να προσχωρήσουν απευθείας στην «άκρα δεξιά», λένε.

Επίσης, αναφέρουν ότι θα βόλευε τον Αλ. Τσίπρα και τον Π. Καμμένο να καταστρέψουν κάθε ελπίδα αυτοδυναμίας του Κυριάκου και μάλιστα να τον περιορίσουν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρξει μελλοντικά μια κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά.

Γι΄ αυτό και αναφέρουν ότι ίσως το σχέδιο του Μαξίμου που άνοιξε το Σκοπιανό, να μην είναι η λύση του αλλά η δημιουργία συνθηκών κρίσης και διάσπασης στη ΝΔ.

Ήδη, το σάιτ antinews που απηχεί τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά έχει αναφερθεί σε σενάρια αποσταθεροποίησης της ΝΔ μέσω νέου κόμματος, το οποίο δεν θα είναι ακροδεξιό, θα αυτοπροσδιορίζεται ως πατριωτικό και που στόχο θα έχει να καλύψει το κενό που αφήνουν ορισμένες παλινωδίες της σημερινής ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Τ. Μπαλτάκος είναι ο άνθρωπος που κινείται έντονα να συνενωθούν όλες οι διάσπαρτες δυνάμεις της δεξιάς εκτός ΝΔ. Ηδη, λέγεται ότι έχει επιλεγεί και το όνομα, και το νέο κόμμα θα συγκροτηθεί και θα παρουσιαστεί επισήμως έως τα τέλη του 2018 και όπως τονίζουν οι γνωρίζοντες δεν προκύπτει ότι θα ηγηθεί ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, πρωταγωνιστής των «αντι-μακεδονικών» συλλαλητηρίων που όμως εσχάτως συνομιλεί με τη ΝΔ με διαμεσολαβητή τον Αντ. Σαμαρά. Μένει βέβαια να φανεί εάν ο Φράγκος θα επιμείνει μέχρι τέλους να αντιστέκεται στις πιέσεις για να ηγηθεί του σχήματος.

Στις ζυμώσεις πλην του Τ. Μπαλτάκου, μετέχουν επίσης ο Γιώργος Καρατζαφέρης του ΛΑΟΣ (συνομιλεί με πολλούς φιλοβασιλικούς κύκλους), ο Κυριάκος Βελόπουλος της «Ελληνικής Λύσης» (η οποία, μάλιστα, αφήνει εκλογικό αποτύπωμα άνω του 1% σε ορισμένες δημοσκοπήσεις), αν και δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε βάθος η συζήτηση μαζί του διότι είναι πιο στενά συνδεδεμένος με το ρωσικό παράγοντα, ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, καθώς και ο στρατηγός Φράγκος.

Οι συμμετέχοντες στις ζυμώσεις λένε ότι η συγκυρία – μετά τη συμφωνία για το Μακεδονικό - είναι πλέον ιδανική για τη δημιουργία ενός κόμματος που θα καλύψει τον χώρο ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την Χρυσή Αυγή. Θεωρούν, δε, πως ο χώρος αυτός παραμένει υπαρκτός και ανοικτός παρά τη δεξιά μετατόπιση της ΝΔ στο Μακεδονικό – την οποία, παρεμπιπτόντως, χαρακτηρίζουν «υποκριτική» - και βλέπουν ως πρόσθετο πλεονέκτημα τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε στους ΑΝΕΛ η στήριξη της κυβέρνησης μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σε αυτό το κλίμα έχει ξεκινήσει και η στρατολόγηση μεσαίων στελεχών των ΑΝΕΛ στη βόρεια Ελλάδα που αποχώρησαν από το κόμμα του Πάνου Καμμένου μετά τη συμφωνία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για συζητήσεις με νυν βουλευτές, όπως π.χ. τον Δημήτρη Καμμένο που διαγράφηκε από τους ΑΝΕΛ μετά την καταψήφιση της κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, αλλά και του ανεξάρτητου Νίκου Νικολόπουλου, ενώ ήδη ο Νίκος Μίχος που είναι βουλευτής (ανήκε στη Χρυσή Αυγή) μεταπήδησε στον ΛΑΟΣ.

(Του Γιάννη Αναγνώστου - Kontranews)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια