Ολα εξηγούνται πλέον – Στο Τορίνο η συνεδρίαση της σκοτεινής Λέσχης Μπιλντερμπέργκ – Τυχαίο το πραξικόπημα κατά Πεντάστερων και Λέγκας;



Μήπως δεν γίνεται πλέον τίποτα τυχαία;. Η κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ιταλία, μετά το πραξικόπημα της ΕΕ τελικά όπως φαίνεται έχει πολλές αναγνώσεις και παραμέτρους.

Ισως γι αυτό έχουν λυσσάξει τα κοράκια των αγορών. Η πατριωτική Κυβέρνηση της Ιταλίας έχει ξεκαθαρίσει την θέση της σε αυτά τα ζητήμα και βρίσκεται απέναντι από τα σκοτεινά σχέδια της ΝΤΠ.
Ετσι λοιπόν, η συνάντηση της περιβόητης Λέσχης Bilderberg για το 2018 θα πραγματοποιηθεί τελικά από
τις 7 έως τις 10 Ιουνίου στο Τορίνο της Ιταλίας. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ο κατάλογος των θεμάτων και των συμμετεχόντων.
Μέχρι την τελευταία στιγμή οι διοργανωτές έπαιζαν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι… Το μόνο σίγουρο ήταν οι ημερομηνίες… Η 66η συνεδρίαση λοιπόν θα πραγματοποιηθεί στις 7-10 Ιουνίου, στην πόλη του ιταλικού Βορρά.
Υπό τον φόβο διαδηλώσεων, τα μέλη της Λέσχης προσπαθούσαν να αποκρύψουν μέχρι την τελευταία στιγμή τον τόπο όπου αποφάσισαν να συναντηθούν.
Από την εναρκτήρια συνάντησή του το 1954, το μόρφωμα της Bilderberg αποτέλεσε ετήσιο φόρουμ για ανεπίσημες συζητήσεις, με στόχο την ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής. Κάθε χρόνο, ομάδες 120-150 πολιτικών ηγετών και εμπειρογνωμόνων από τη βιομηχανία, τη χρηματοδότηση, τον ακαδημαϊκό χώρο και τα μέσα ενημέρωσης καλούνται να λάβουν μέρος στη συνεδρίαση.
Περίπου τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων προέρχονται από την Ευρώπη και τα υπόλοιπα από τη Βόρεια Αμερική. Το ένα τρίτο από την πολιτική και τις τοπικές κυβερνήσεις και το υπόλοιπο από άλλους τομείς. Η συνάντηση είναι ένα φόρουμ για ανεπίσημες συζητήσεις σχετικά με τα megatrends και τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος.
Οι συνεδριάσεις διεξάγονται σύμφωνα με το κανόνα της Chatham House, το οποίο δηλώνει ότι οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που λαμβάνουν, αλλά δεν αποκαλύπτεται ούτε η ταυτότητα ούτε η συμμετοχή των ομιλητών και των άλλων συμμετεχόντων.
Χάρη στον ιδιωτικό χαρακτήρα της συνάντησης, οι συμμετέχοντες δεν δεσμεύονται από τις συμβάσεις του γραφείου τους ή από τις προσυμφωνημένες θέσεις. Ως εκ τούτου, μπορούν να πάρουν χρόνο για να ακούσουν και να συλλέγουν ιδέες.
Δεν υπάρχει λεπτομερής ημερήσια διάταξη, δεν προτείνονται ψηφίσματα, δεν λαμβάνονται ψήφοι και δεν εκδίδονται πολιτικές δηλώσεις.

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια