Ο Άδωνις τρελάθηκε: ΣΟΚ στη ΝΔ από την επίθεση στον Καραμανλή - Καταργεί τον Μητσοτάκη




Όταν τον μάζεψε ο Σαμαράς από το ΛΑΟΣ πήγε στον Κώστα Καραμανλή και ζήτησε συγνώμη για όσα είχε πει εναντίον του. Αλλά έξι χρόνια αργότερα ο...

Άδωνις Γεωργιάδης αισθάνεται τόσο ισχυρός στη ΝΔ, ώστε να επιτίθεται στον πρώην Πρωθυπουργό για τη γραμμή που διαμόρφωσε το 2008 στο Σκοπιανό, να υποδεικνύει στη Ντόρα Μπακογιάννη ποια θέση πρέπει να έχει και να μιλάει ως αρχηγός στη θέση του Κυριάκου για το ίδιο θέμα.

Δεν είναι υπερβολή: Στη εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Β. Σκουρή και Αγγελικής Σπανού, του ραδιοφώνου News 247 ο Γεωργιάδης τάχθηκε εναντίον λύσης στο Σκοπιανό με σύνθετο ονόματα. «Θα θέλαμε να μην υπάρχει σύνθετη ονομασία. Μπορούμε να βρούμε άλλη λύση».

Αυτό συνιστά ευθεία επίθεση την κυβέρνηση Καραμανλή που διαμόρφωσε αυτή τη λύση ως εθνική γραμμή με την οποία συντάχθηκαν και τα άλλα κόμματα. Αν δεχθούμε ότι αυτή τη θέση την αποδέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε ο Άδωνις τον καταργεί ως αρχηγό και προτάσσει ως θέση της ΝΔ τη θέση του… Σαμαρά- και τη δική του φυσικά.

Ως επιχείρημα χρησιμοποιεί το… παρελθόν του: «Πριν το Βουκουρέστι ήμουν στο ΛΑΟΣ, η γραμμή του ΛΑΟΣ ήταν κατά της σύνθετης ονομασίας και πίεζα να μην δοθεί το όνομα». Με μεγαλοπρέπεια καπελώνει όλη τη ΝΔ: «Εκπροσωπούμε ένα χώρο η επιθυμία του οποίου είναι να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία». Μόνο που αυτός ο χώρος, που έχει αυτή την επιθυμία, είναι η Ακροδεξιά -κανένας άλλος.

Εκεί που τα πράγματα ξεπερνούν κάθε φαντασία είναι όταν ο αντιπρόεδρος διαγράφει τη θέση της Ντόρας για σύνθεση ονομασία και αποφαίνεται πώς πρέπει να πολιτεύεται η πρώην υπουργός Εξωτερικών: «Ούτε η κ. Μπακογιάννη ούτε κανείς άλλος επιθυμεί τη σύνθετη ονομασία».

Το κακό γι’ αυτόν -γιατί μάλλον θα του βγει ξινό- είναι ότι η Ντόρα έχει ταχθεί άπειρες φορές φορές υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Και μάλλον δεν ανέθεσε σε κάποιον -που δεν κρύβει ότι απεχθάνεται- να την εκπροσωπήσει και να της αλλάξει απόψεις…

Πολύ περισσότερο δεν του ανέθεσε, ούτε η ίδια ούτε ο Καραμανλής φυσικά, να ερμηνεύει την πολιτική τους στο Βουκουρέστι σα να του μοιάζουν: να έκαναν κολπάκια. Τι άλλο σημαίνει αυτό που λέει: «Είναι απολύτως βέβαιος ότι το 2008 η τότε κυβέρνηση πρότεινε μία σύνθετη ονομασία γνωρίζοντας ότι έχει απέναντι της το Γκρούεφσκι, ο οποίος θα αρνείτο και υποστήριξε ότι τη χώρα δεσμεύουν μόνο οι συμφωνίες και όχι οι προτάσεις. …. Ήταν ένα έξυπνο διπλωματικό παιχνίδι της ΝΔ το 2008 και μία μεγάλη επιτυχία του Κώστα Καραμανλή και της Ντόρας Μπακογιάννη».

Με άλλα λόγια δεν τους επιτίθεται μόνο, αλλά προσπαθεί να τους ρεζιλέψει κιόλας. Ότι δεν έκαναν πολιτική με βάση τα συμφέροντα της χώρας αλλά …μπλόφες και μικροκατεργαριές. Μάλλον δεν θα του βγει σε καλό αυτή η συνέντευξη. Ο Καραμανλής δεν άφησε το Αντώναρο -που είναι φίλος του- να τον ερμηνεύει. Δεν θα αφήσει κάποιον που χαρακτήριζε «άκρα» και δεν θα τον έπαιρνε στη ΝΔ ούτε για κλητήρα.

ΥΓ. Ο Γεωργιάδης ανακοίνωσε και τι πρέπει να κάνει η ΝΔ στην ψηφοφορία για το Σκοπιανό: δεν πρέπει να απέχει από την ψηφοφορία. Πρόσφατα ο υπάλληλος του Μητσοτάκη Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ως αυτονόητη την άποψη. Ο Άδωνις θέλει να μείνει και να ψηφίσουν. Προφανώς γιατί ξέρει ότι πολλοί από τη ΝΔ θα ψηφίσουν υπέρ της λύσης -πρώτοι οι Καραμανλής, Μπακογιάννη, Μεϊμαράκης, που τη διαμόρφωσαν- και αυτό θα κοντύνει τον Κυριάκο. Ε, ρε γλέντια…

(Γ. Λακόπουλος - anoixtoparathyro.gr)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια