Καταιγιστικές εξελίξεις: Ανώτατος πολιτικός, ένας πρώην υπουργός και δύο συγγενείς πρώην υπουργού στο δόκανο της Δικαιοσύνης




Σκάνδαλο
Συνταρακτικά στοιχεία στη δικογραφία για χρηματισμούς εκατομμυρίων – Εντός των επόμενων ημερών οι κλήσεις των εμπλεκομένων από τον ανακριτή

Οι κραυγές της αντιπολίτευσης για το Σκοπιανό δεν μπορούν να κρύψουν την αγωνία τους για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis. Οι δικαστικές αρχές σε Ελλάδα και ΗΠΑ, βρίσκονται όλο και πιο κοντά σε αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την διαλεύκανση της υπόθεσης. Η δικογραφία περιλαμβάνει στοιχεία για χρηματισμούς εκατομμυρίων. Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις είναι ένας ανώτατος πολιτικός, ένας πρώην υπουργός και δύο συγγενείς ενός ακόμα πρώην υπουργού. Τα στοιχεία αυτά εκτός από την σημασία τους για την διαλεύκανση του μεγάλου αυτού σκανδάλου, δημιουργούν και πολιτικές εξελίξεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι επισημάνσεις του Ευάγγελου Αντώναρου πριν από λίγες μέρες. «Έρχονται διώξεις στην υπόθεση Novartis και αυτό αφορά και πολιτικά πρόσωπα» εκτίμησε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις. Και δεν έμεινε μόνο σ αυτό. «Η διερεύνηση αυτού του σκανδάλου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Δεν τελείωσε το θέμα επειδή έφυγε από τη Βουλή. Θέλαμε, εμείς οι δημοκρατικοί πολίτες, να πάει στη Δικαιοσύνη για να το επεξεργαστούν οι φυσικοί δικαστές. Σε λίγο θα υπάρξουν εξελίξεις. Δεν μπορεί να αλλάξει τεχνητά το πολιτικό σκηνικό για να μην υπάρξουν αυτές οι εξελίξεις» πρόσθεσε.

Από την ώρα που η υπόθεση έφυγε από την Βουλή, πράγματι τα χέρια της Δικαιοσύνης είναι λυμένα για να προχωρήσει στην κανονική έρευνα στις νόμιμες διαδικασίες, έτσι ώστε να πέσει επιτέλους φως στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο. Οι πληροφορίες και από την πλευρά των ΗΠΑ, παραπέμπουν στο ίδιο συμπέρασμα. Ότι το αμέσως επόμενο διάστημα οι αμερικανικές δικαστικές αρχές θα αρχίσουν να μοιράζουν κλήσεις και κατηγορητήρια. Τα πρόσωπα που εμπλέκονται από την Ελλάδα είναι και πολιτικά και μάλιστα είχαν σημαντικές θέσεις. Είναι ακριβώς αυτό στο οποίο αναφέρθηκε και ο Ε. Αντώναρος.

Η διαλεύκανση της υπόθεσης θα καταδείξει ότι οι θεωρίες περί συνωμοσίας ήταν απλώς προσπάθεια συγκάλυψης. Η υπόθεση Novartis δεν έχει ξεκινήσει από την Ελλάδα για να μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι υπάρχει κάποια συνωμοσία.

Οι αποκαλύψεις γενικώς στον χώρο της υγείας έχουν δείξει ότι το πάρτι ήταν πολύ μεγάλο και ήταν από τις βασικές αιτίες που οδηγηθήκαμε στην χρεοκοπία. Πέρα όμως από το γενικό θέμα, έχει φανεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες και συγκεκριμένα στοιχεία για όσους υψηλά ιστάμενους έβαλαν το χέρι στο μέλι. Και είναι πολύ κοντά η ώρα που θα αντιμετωπίσουν την Δικαιοσύνη για να δώσουν εξηγήσεις. Οι διαδρομές του χρήματος είναι πάντα περίεργες και πολλοί πιστεύουν ότι δεν θα βρεθούν. Όλα όμως συνηγορούν ότι οι διαδρομές έχουν βρεθεί και είναι θέμα χρόνου να δέσει και δικαστικά η υπόθεση.

kontranews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια