Σκληρό πόκερ στο εσωτερικό της ΝΔ - Οι «βαρώνοι» τελειώνουν τον Μητσοτάκη




Σκληρό παρασκηνιακό πόκερ βρίσκεται σε εξέλιξη στο εσωτερικό της ΝΔ. Στο στόχαστρο των γαλάζιων «δελφίνων» βρίσκεται ο Μητσοτάκης και η απόφαση του να διασπάσει τις «βαρονείες» στις τρεις νέες περιφέρειες της παλαιάς Β’ Αθήνας, την Α’ Αθηνών και τον δήμο Αθηναίων.

Από τη μια, τα στελέχη της άκρας δεξιάς του «σαμαρικού μπλοκ» με επίκεντρο τη λεγόμενη «συνιστώσα του ΛΑΟΣ», διεκδικούν τις θέσεις της Α και Β Αθήνας από ιστορικά στελέχη με παραδοσιακή ηγετική παρουσία στις εν λόγω περιφέρειες. Οι διεργασίες τις τελευταίες ώρες είναι ιδιαίτερα έντονες, με το εσωτερικό της ΝΔ να μοιάζει με καζάνι που βράζει, καθώς παραδοσιακά στελέχη δε διστάζουν να καταφερθούν ανοιχτά κατά της ακροδεξιάς συμμαχίας.

Από την άλλη, το δίδυμο υποψηφίων για το Δήμο Αθηναίων Πατούλη-Μπακογιάννη προκαλεί πονοκέφαλο στον αρχηγό του κόμματος.

Ο μεν πρώτος προανήγγειλε βιαστικά την υποψηφιότητα του, προκαλώντας εύλογες απορίες σχετικά με τις προθέσεις του.

Ο δε δεύτερος συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά δημοφιλίας, την υποψηφιότητα του όμως δε θέλει ούτε να τη σκέφτεται το «σαμαρικό μπλόκ» που ασκεί έντονες πιέσεις στον Μητσοτάκη (που ούτως ή άλλως δεν ψήνεται με τις φιλοδοξίες του ανιψιού του) να την απορρίψει.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα για τον Κυριάκο, που καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον του κόμματος και του ίδιου στην ηγεσία του…

olympia.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια