Δήμος Ηρακλείου : Στο φως σκάνδαλο με διαγωνισμό της υπηρεσίας καθαριότητας

Ένα νέο σκάνδαλο, που έρχεται από το μακρινό 2013, απασχολεί το τελευταίο διάστημα την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου και που δείχνει εν πολλοίς τις παθογένειες του δημοσίου και των εργαζομένων σε αυτό!

Τότε λοιπόν, όπως και τώρα, στη Μάντρα του δήμου υπήρχαν παλιά αυτοκίνητα, απορριμματοφόρα και άλλα που δεν διέθεταν το σύστημα φρένων ΑBS, που θα έπρεπε να συνοδεύει όλα τα αυτοκίνητα ΔΧ.

Έτσι λοιπόν έγινε διαγωνισμός, κατοχυρώθηκε σε συγκεκριμένο εργολάβο η τοποθέτηση του συγκεκριμένου συστήματος στα οχήματα και έγινε και η σχετική παραλαβή των νέων μηχανημάτων με το σχετικό πρωτόκολλο που προβλέπεται στους διαγωνισμούς του δημοσίου.

Έλα όμως που, κυριολεκτικά, αγαπά ο Θεός τον κλέφτη αγαπά και τον νοικοκύρη και όταν έληξαν οι σχετικές προθεσμίες για να μπορούν να προσαρμοστούν τα παλαιά οχήματα με το σύστημα ABS, έπρεπε να περάσουν και από ΚΤΕΟ, όπου έκπληκτοι οι ελεγκτές διαπίστωσαν πως σε κανένα από τα οχήματα που υποτίθεται πως θα έπρεπε να τοποθετηθεί το σύστημα αυτό δεν έγινε μετατροπή και τα ABS… ήταν όνειρο απατηλό !

Εν τω μεταξύ την ίδια ώρα που οι υπάλληλοι του δήμου Ηρακλείου υπέγραφαν το πρωτόκολλο παραλαβής για τα συστήματα που ουδέποτε παρελήφθησαν τίθεται και ζήτημα ασφάλειας για τα οχήματα που κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν καθώς οι εργαζόμενοι στη μάντρα που τα μετακινούσαν ήξεραν ότι τα συγκεκριμένα οχήματα έπρεπε να είχαν ενισχυθεί με συστήματα ασφαλείας τα οποία δεν είχαν τοποθετηθεί ποτέ !

Ο δήμος τώρα κινεί τη διαδικασία, όπως βλέπετε και από το έγγραφο που δημοσιοποιούμε και που κατατέθηκε στην οικονομική επιτροπή, να πάρει πίσω τα χρήματα που έδωσε στον εργολάβο, αλλά το ερώτημα είναι ένα: οι εργαζόμενοι που υπέγραψαν το πρωτόκολλο παραλαβής εξακολουθούν να προσφέρουν τις πολύτιμες εργασίες τους στο δήμο; Δεν θα πρέπει να ελεγχθούν και πόσα άλλα πρωτόκολλα παραλαβής έχουν υπογράψει και αν έχουν όντως παρθεί τα υλικά από το δήμο; Και μέχρι πότε σε αυτόν τον τόπο θα εξακολουθούμε να πληρώνουμε αργυρώνητους υπαλλήλους;
Ο Εισαγγελέας άραγε διαβάζει τα όσα γράφουμε ;

Δείτε το συγκεκριμένο έγγραφο που κατατέθηκε χτες στην Οικονομική Επιτροπή:



πηγή: cretalive.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια