«Εγκληματίες» όσοι μπλοκάρουν τη ΛΕΑ



Έχεις δικαίωμα να παρεμποδίζεις ένα ασθενοφόρο ή το όχημα της πυροσβεστικής; Μήπως η κίνηση στη ΛΕΑ είναι κάποιες φορές εγκληματική ενέργεια;

Κώστας Φούζας
Ημέρα θλίψης και πένθους η σημερινή για όλη την Ελλάδα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Ανατολική Αττική και Κινέτα. Δύσκολα μπορεί κάποιος να αποτυπώσει με λέξεις τον εφιάλτη που έζησαν πολλοί συμπολίτες μας. Οι καπνοί που έπνιξαν το λεκανοπέδιο για αρκετές ώρες μαρτυρούσαν το χάος που λάμβανε χώρα στις περιοχές που επλήγησαν. Το τελευταίο ανακοινωθέν των αρχών κάνει λόγο για πάνω από 60 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματισμένους και μερικούς δεκάδες αγνοούμενους.
Βάζοντας στην άκρη όλα αυτά που βλέπουμε και διαβάζουμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, θα ήθελα να σταθώ στις εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο από την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.
Και αυτή τη φορά ένας μεγάλος αριθμός «οδηγών» έσπευσε να χρησιμοποιήσει τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης προκειμένου να προσπεράσει το μποτιλιάρισμα. Το αποτέλεσμα; Τα πυροσβεστικά οχήματα βρέθηκαν κολλημένα στην κίνηση και καθυστέρησαν να φτάσουν στον τόπο των πυρκαγιών προκειμένου να βοηθήσουν επιχειρησιακά. Είναι πολύ δύσκολο να τα βάλεις με τα στοιχεία της φύσης. Τον ισχυρό αέρα, ένα μεγάλο σεισμό ή μια μεγάλη πλημμύρα.
Είναι, όμως, πολύ εύκολο να βάλουμε ένα τεράστιο «STOP» στην ανθρώπινη βλακεία και στην ανευθυνότητα που τείνουν να γίνουν εθνικά μας σπορ. Αν κινδύνευε το σπίτι σου από φωτιά ή ένας δικός σου άνθρωπος, θα εμπόδιζες το πυροσβετικό όχημα ή το ασθενοφόρο στη ΛΕΑ; Μήπως ήρθε η ώρα να απομονώσουμε τους παραβάτες;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια