Μια 16χρονη Ελληνίδα μέσα στους δέκα κορυφαίους του κόσμου σε διαγωνισμό της Microsoft

Τη δέκατη θέση παγκοσμίως και την τρίτη στην Ευρώπη κατέκτησε η 16χρονη Εφη Ζιώτα από την Καβάλα, η οποία «παίζει» στα δάχτυλα το πρόγραμμα office της Microsoft.

Η μαθήτρια συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist,
που διεξήχθη πριν από λίγες μέρες στο Ορλάντο των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή ενός εκατομμυρίου παιδιών από όλο τον κόσμο. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist διεξήχθη φέτος για 17η συνεχή χρονιά, αξιολογώντας τις δεξιότητες των μαθητών σε εφαρμογές όπως το Word, το Excel και το PowerPoint. Δυνατότητα συμμετοχής είχαν άτομα ηλικίας 13 έως 22 ετών από 140 χώρες του κόσμου.

Αρχικά, η 16χρονη Εφη είχε κερδίσει την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Microsoft PowerPoint 2013, ενώ δύο ακόμα μαθητές, ο Αναστάσιος Μελάς από τη Σπάρτη και ο Παναγιώτης Νικολόπουλος από τις Αφίδνες Αττικής, είχαν καταλάβει την πρώτη θέση στο Microsoft Excel και το Microsoft Word αντίστοιχα. Τα τρία παιδιά, που συγκρότησαν την εθνική ομάδα Microsoft Office, ταξίδεψαν πριν από λίγες μέρες στις ΗΠΑ προκειμένου να διαγωνιστούν ανάμεσα στους 140 καλύτερους μαθητές του πλανήτη, καταλαμβάνοντας και οι τρεις σημαντικές διακρίσεις, ο καθένας στον τομέα όπου διαγωνίστηκαν.

Στις 25 Μαΐου 2018, έχοντας ήδη καταλάβει την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, η Εφη Ζιώτα είχε μιλήσει στο ΑΜΠΕ εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή της για τη μεγάλη αυτή εμπειρία που θα ζήσει καθώς ήταν και η πρώτη φορά που θα ταξίδευε εκτός Ελλάδας. «Τους τελευταίους πέντε μήνες», είπε, «μελέτησα πολύ συστηματικά στη σχολή κάτω από την καθοδήγηση του καθηγητή μου, Παναγιώτη Ασλανίδη, που με στήριξε πάρα πολύ σε αυτή την προσπάθεια που κατέβαλα. Σημαντική ήταν όμως και η βοήθεια των γονιών μου, που με παρότρυναν συνεχώς και με ενθάρρυναν να συνεχίσω φτάνοντας μέχρι το τέλος. Ενιωσα πολύ όμορφα».

Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, σε μήνυμά της συνεχάρη θερμά τη 16χρονη μαθήτρια υπογραμμίζοντας: «η πόλη και ο δήμος στήριξαν την προσπάθεια της Εφης και σήμερα όλοι μαζί οι Καβαλιώτες μπορούμε να χαιρόμαστε και να περηφανευόμαστε γι’ αυτή τη μεγάλη επιτυχία της που φανερώνει το υψηλό επίπεδο των παιδιών μας και μας γεμίζει ελπίδα ότι οι νέοι άνθρωποι θα ανεβάσουν την πατρίδα μας ένα βήμα ψηλότερα. Ενα μεγάλο μπράβο στη δική μας Εφη, ένα μεγάλο μπράβο και στα άλλα δύο παιδιά από την Αθήνα και τη Σπάρτη, που συγκρότησαν την εθνική μας ομάδα στον διεθνή διαγωνισμό της Microsoft, κάνοντάς μας όλους να νιώθουμε πάρα πολύ όμορφα αυτή την αυγουστιάτικη μέρα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια