400 περιπτώσεις τελεσίδικης κατεδάφισης αυθαιρέτων κρυμμένες στα συρτάρια για δεκαετίες (Έγγραφο)

Για δεκαετίες οι αρμόδιες υπηρεσίες κρατούσαν στα συρτάρια τους 396 περιπτώσεις αυθαιρέτων με πρωτόκολλο κατεδάφισης, δηλαδή με τελεσίδικη διοικητική πράξη κατεδάφισης των εν λόγω κτισμάτων.

Στο αδιαβάθμητο έγγραφο που είχε διαβιβαστεί από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στις 18/7/2014, περιέχονται τρεις συγκεντρωτικοί πίνακες από τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά.

Στις συγκεκριμένες περιφερειακές ενότητες η αξιολόγηση των στοιχείων οδήγησε τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος σε καταγραφή των «περιοχών επεμβάσεων» και του πλήθους των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών.
Συνολικά, οι τελεσίδικες αποφάσεις κατεδάφισης αριθμούνται σε 396. Εντύπωση προκαλεί πως αρκετά πρωτόκολλα έχουν εκδοθεί σε βάθος δεκαετίας,ενώ για τις περιοχές Μαραθώνα και Νέα Μάκρη το έτος έκδοσης είναι το 1998 και το 1996 αντίστοιχα!

Το έγγραφο:





Τα αυθαίρετα στην Ανατολική Αττική:


Τα αυθαίρετα στη Δυτική Αττική:


Τα αυθαίρετα στον Πειραιά:

«Τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεων σε Ραφήνα και Ν. Μάκρη λίμναζαν 20 χρόνια»

Τη δυσπραγία των αρμόδιων κρατικών μηχανισμών για τη μη κατεδάφιση αυθαιρέτων με τελεσίδικη απόφαση αποκάλυψε νωρίτερα ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος στη Βουλή. Δυστυχώς, ανακαλύψαμε αυτές τις μέρες τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεων στη Ραφήνα και στη Νέα Μάκρη που έχουν εικοσαετή παραμονή στα γραφεία υπηρεσιών» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος και διερωτήθηκε: «Ποιος ήταν υπεύθυνος για αυτό και ποια είναι η πραγματική ευθύνη;».

Ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι «ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει να χρεώσουμε και να αναστείλουμε τις αιτίες που οδήγησαν στο χαμό των συνανθρώπων μας αλλά και να βεβαιώσουμε ότι κανένας πολίτης δεν θα εγκλωβιστεί σε καμία μάντρα και κανένα ρέμα και θα κινδυνέψει η ζωή του».

Χαρακτήρισε συγκεκριμένες τοποθετήσεις εντός και εκτός Κοινοβουλίου «κατήφορο εκμετάλλευσης του πόνου και της αξίας της ανθρώπινης ζωής για πρόσκαιρες πολιτικές εντυπώσεις», αρνούμενος να γίνει μέρος αυτής της τυμβωρυχία.

«Τα λόγια δεν έχουν ιδιαίτερη αξία μπροστά στα έργα» είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνησή προκειμένου να αναστείλει τις αιτίες των προβλημάτων προχώρησε στα ανάλογα βήματα για την κατάρτιση των δασικών χαρτών που καθυστερούσαν 40 χρόνια, με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

«Αυτή η κυβέρνηση ανακάλυψε στα συρτάρια των υπουργείων τα σχέδια διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας που το 2012 μπήκαν στις καλένδες και τα κύρωσε» επισήμανε, παραθέτοντας επίσης το περιεχόμενο του νέου νόμου για τη δόμηση και το παρατηρητήριο αυθαιρέτων, ενώ αναφέρθηκε και στην τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί σχετικά με την επίσπευση διαδικασιών κατεδάφισης αυθαιρέτων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια