Δημοσκόπηση για όλα! Περικοπές στις συντάξεις, εκλογές, διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ



Νέα δημοσκόπηση βλέπει το "φως" της δημοσιότητας μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ - Με 5,5% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Αποκαλυπτικά τα ευρήματα για τις περικοπές στις συντάξεις - Τι "βλέπουν" οι ψηφοφόροι ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Φουλ για... εκλογές με τους περισσότερους να τις θέλουν άμεσα! Όλα τα ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας
Στις 5,5 μονάδες καταγράφει την ψαλίδα μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή δημοσκόπηση της Prorata για την «Εφ.Συν.». Μια δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Οι περικοπές στις συντάξεις, οι πρόωρες εκλογές και ο παράγοντας ΔΕΘ 2018.

Η πρόθεση ψήφου σε ενδεχόμενες εκλογές

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 24,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 19%. Ενδεικτικά υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έρευνα της Prorata, η οποία βέβαια πραγματοποιήθηκε με διαφορετική μεθοδολογία και μετρούσε ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής κομμάτων, η διαφορά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εντοπιζόταν στις 8 μονάδες.
Δείτε το γράφημα από την δημοσκόπηση για την Εφημερίδα των Συντακτών
Στην τρίτη θέση καταγράφεται το Κίνημα Αλλαγής με 7%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6% και το ΚΚΕ με 4,5%.
Με ποσοστό κάτω του 3% καταγράφονται το Ποτάμι (2%), η Ενωση Κεντρώων (1,5%) και οι ΑΝ.ΕΛΛ. (1%), ενώ στο 1,5% καταγράφονται η ΛΑ.Ε. και η Ελληνική Λύση.
Φάκελος… περικοπές στις συντάξεις
Στη νέα δημοσκόπηση ενδιαφέρον έχουν τα ποσοστά, όσον αφορά το κατά πόσο οι πολίτες πιστεύουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ακύρωση του μέτρου για τις περικοπές στις συντάξεις.
click4more


Αποκαλυπτική δημοσκόπηση: Θα… περάσει του Τσίπρα για τις περικοπές στις συντάξεις;
Εδώ να σημειωθεί πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί απαραίτητη την ακύρωση του μέτρου για τις περικοπές στις συντάξεις, εκτιμώντας την σε κλίμακα 1-5 ως απολύτως σημαντική κατά 68%.
Ωστόσο, στην πλειοψηφία τους οι πολίτες δηλώνουν απαισιόδοξοι σχετικά με το κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί.
Το 50% των ψηφοφόρων της ΝΔ το θεωρεί απίθανο, όπως και το 41% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα, το 21% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί σχετικά πιθανό, όπως και το 19% των «γαλάζιων» ψηφοφόρων.
Προεκλογική περίοδος… και επίσημα! Πώς τις «βλέπουν» οι ψηφοφόροι ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Η ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ αποδεικνύεται κομβική, αφού οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι έχουμε μπει πια σε προεκλογική περίοδο. Σε ποσοστό 74% πιστεύουν πως οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από την Θεσσαλονίκη, αποτελούν προεκλογικές υποσχέσεις!
Σε αυτό το προεκλογικό κλίμα, λοιπόν, καταγράφεται ότι το 58% επιθυμεί την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στους επόμενους 6 μήνες, έναντι 38% που απαντά αρνητικά.


Από όσους δηλώνουν πιθανό να ψηφίσουν ΝΔ, το 85% θέλει πρόωρες εκλογές, ενώ από όσους δηλώνουν πιθανό να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, το 66% απαντά αρνητικά στο ερώτημα για πρόωρες εκλογές.
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια