Θεσσαλονικιά κρεοπώλισσα κέρδισε τον διαγωνισμό για το καλύτερο μπέργκερ του κόσμου



Βλέπει το κρέας μέσα από το πρίσμα της μόδας -έχει σπουδάσει άλλωστε food styling- και δημιουργεί συνθέσεις που θα ταίριαζαν περισσότερο σε μπουτίκ παρά σε κρεοπωλείο...

Ο λόγος για την 26χρονη κρεοπώλισσα από τη Θεσσαλονίκη Κυπαρισσία Αντωνάρα (φωτό), τη μόνη γυναίκα στην ελληνική ομάδα κρεοπωλών που κέρδισε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών το βραβείο για το καλύτερο burger (μπιφτέκι) του κόσμου.
Η Κυπαρισσία ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη του... κρέατος την τελευταία εξαετία, ουσιαστικά όμως μεγάλωσε μέσα στην οικογενειακή επιχείρηση. Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της εξαμελούς ελληνικής ομάδας κρεοπωλών, εκ των οποίων τα τρία είναι από την Κρήτη και τα άλλα δύο από την Αθήνα, κατάφεραν να ανεβάσουν το ελληνικό burger στην κορυφή του κόσμου, υποσκελίζοντας χώρες με παράδοση στο συγκεκριμένο έδεσμα, όπως οι ΗΠΑ. Αρχηγός της ελληνικής ομάδας ήταν ο Λεωνίδας Μαθιουλάκης, ενώ συμμετείχαν επίσης, εκτός της Κυπαρισσίας, ο Ευθύμης Σκαράκης, ο Ιωάννης Καζάς, ο Παναγιώτης Μαριόλης και ο Νίκος Βρεττός.

«Οι κριτές εκτίμησαν στο ελληνικό burger την απλότητα της συνταγής. Χρησιμοποιήσαμε μυρωδικά και βότανα από την Κρήτη, οπότε ο πλούτος της ελληνικής γης έκανε τη διαφορά» λέει στη «δημοκρατία» η Κυπαρισσία Αντωνάρα, που διατηρεί μαζί με τη μητέρα της Αναστασία κρεοπωλείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.
Στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών, που διεξήχθη στο Μπέλφαστ, συμμετείχαν 12 χώρες, μεταξύ των οποίων κάποιες από τις υπερδυνάμεις στη βιομηχανία του κρέατος, όπως οι ΗΠΑ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, γνωστές για την κουζίνα τους και την παράδοση στην παραγωγή κρέατος, έφυγαν από τον διαγωνισμό χωρίς να λάβουν κάποια διάκριση.

Μαρία Μαθιοπούλου
dimokratianews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια