Ραγδαίες εξελίξεις: Ανοίγουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Κώστα Σημίτη - Στο στόχαστρο συγγενείς, φίλοι και υπουργοί του (ΟΝΟΜΑΤΑ)




Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και μελών της οικογενείας του ζήτησε η Αρχή Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως αποκαλύπτουν τα ΝΕΑ, γεγονός που επιβεβαιώνεται αρμοδίως από την Αρχή.
Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τις τράπεζες Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank, Εθνική και Αττικής να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδελφού του Σπύρου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Ευάγγελου Μαλέσιου, της συζύγου του υφυπουργού Διαμαντούλας Παντούλα και του Λουκά Ρωμανού, γνωστού μεσάζοντα στην αγορά οπλικών συστημάτων.

Το γεγονός ότι στον κατάλογο αυτόν περιλαμβάνονται τα ονόματα του υπουργού και υφυπουργού Δημόσιας Τάξης κυβερνήσεων Σημίτη αλλά και το όνομα του μεσάζοντα στην αγορά οπλικών συστημάτων οδηγεί σε ένα πρώτο συμπέρασμα, πως η υπόθεση αφορά στην προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το αίτημα της Αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος έχει αποσταλεί την 30ή Οκτωβρίου.

Το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού έγινε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με κατάθεση Γάλλου το 2006 στην υπόθεση των φρεγατών με γενικές αναφορές περί του τότε πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων.

Παράλληλα ανοίγματα λογαριασμών σε Ελλάδα και Γερμανία έχουν ζητηθεί και για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Σπύρο Σημίτη με αφορμή δημοσιεύματα για ποσό 800 χιλιάδων ευρώ για τα οποία διενεργείται έρευνα και από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια