«Βόμβα» από κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ: «Ο Τσίπρας παίζει χωρίς αντίπαλο, ο Μητσοτάκης είναι σαν την καλαμιά στον κάμπο»




Με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου: «Η Νύχτα Με Πέντε Φεγγάρια» ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, ρωτήθηκε για τον πρωθυπουργό και πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας πως «παίζει χωρίς αντίπαλο...». Αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως «είναι σαν την καλαμιά στον κάμπο».

Ο Μίμης Ανδρουλάκης ήταν καλεσμένος στον «News 24/7 88,6» για να μιλήσει για το νέο του βιβλίου που καλύπτει μέσα από τις ιστορίες πέντε γυναικών, μεγάλο μέρος του 20ου αιώνα από την Τουρκία και την γενοκτονία των Ποντίων, το Μακεδονικό ζήτημα, στην Σοβιετική Ένωση και το «βρώμικο '89».

Εκτός από το βιβλίο ο έμπειρος πολιτικός με τη μακρόχρονη διαδρομή στην πολιτική σκηνή, κληθείς να σχολιάσει τον Χαρίλαο Φλωράκη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τον αισθάνομαι σαν τον παππού μου. Μία ρίζα» αρνήθηκε όμως ότι είναι ''πολιτικό παιδί'' του Χαρίλαου. «Ο Φλωράκης αντιπροσωπεύει το δέος απέναντι στην ιστορία.» είπε, προσθέτοντας πως ο Φλωράκης τον διέγραψε από το ΚΚΕ «με τον πιο άγριο τρόπο».

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Ερωτηθείς για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Μίμης Ανδρουλάκης είπε ότι είναι νέος και θα κριθεί σε βάθος χρόνου, χαρακτηρίζοντάς τον παράλληλα «άνθρωπο με αρχηγικό ταλέντο» και τον παρομοίασε με ποδοσφαιριστή που κρατάει την μπάλα στα πόδια του και όταν κάνει ένα λάθος σπεύδει να το διορθώσει, άλλοτε σωστά και άλλοτε με λάθος τρόπο. «Σύντομα θα τεθεί το θέμα, αν ο παίκτης που κρατάει την μπάλα βλέπει και δίχτυα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Τσίπρας παίζει χωρίς αντίπαλο», υπογράμμισε ο Μ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε «ο Μητσοτάκης είναι σαν την καλαμιά στον κάμπο. Εμφανίζεται ως εγγύηση της επιχειρηματικότητας, όμως, από ό,τι καταλαβαίνω. οι μεγάλοι επιχειρηματίες είναι εντάξει με τον Τσίπρα».

Τέλος, σχολίασε το άνοιγμα που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην σοσιαλδημοκρατία από το συνέδριο του SPD, μιλώντας για ανάγκη ανασύνθεσης των πολιτικών πραγμάτων σε ένα νέο υποκείμενο, ανασύνθεση στην οποία, όπως υπογράμμισε, ο Τσίπρας είναι ο κύριος παίκτης...

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια