Ένας μανιακός Σαμαράς έλεγε ατάκες από τη Χρυσή Αυγή για να κρύψει ότι εκείνος έδωσε το όνομα Μακεδονία



Είναι ψεύτης, αμετροεπής και προφανώς διακατέχεται από εμπάθεια που τον άγει και τον φέρει. Είναι ένας άνθρωπος εκτός ελέγχου, που ξεστομίζει αφρισμένα ακροδεξιά τσιτάτα για να κρύψει την αλήθεια: Ποια είναι αυτή;Ότι ως πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στον ΟΗΕ στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τον όρο «Μακεδονία». Είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο «καλαματιανός» μακεδονοκάπηλος, που έχτισε όλη του την πολιτική καριέρα πάνω στο Σκοπιανό, το οποίο διαιωνίστηκε εις βάρος της πατρίδας εξαιτίας του, της ασχετοσύνης του, του μικρού του μυαλού, της προκλητικής απαιδευσιάς του, της παντελούς άγνοιάς του στο ζήτημα ως υπουργός Εξωτερικών του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, επειδή είναι και ανιστόρητος, που το οδήγησε σε ένα εθνικιστικό παροξυσμό για να καλύψει, ο τότε σαραντάχρονος Αντωνάκης, την ανικανότητά του να χειριστεί τα ζητήματα.
Και αφού τα έκανε χάλια, μετά ανέτρεψε και την κυβέρνηση -όχι ότι στεναχωρήθηκε κανείς στη δημοκρατική παράταξη- επιλέγοντας την ηρωική έξοδο διαφυγής, για να επιστρέψει 15 χρόνια μετά, όταν «ξεχάστηκε» το άγος του.
Στα νιάτα του είχε κάνει τουλάχιστον μία επιτυχία, ως ιδιοκτήτης πιτσαρίας στην Αμερική. Δυστυχώς, αντί να επιμείνει και να γίνει ένας άλλος «Ντόμινος», ή ένας άλλος «Πίτσας Χατ», ήρθε και ταλαιπώρησε τη χώρα και συνεχίζει να την ταλαιπωρεί.
Μιλώντας στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αυτός ο πατριδοκάπηλος ακροδεξιός «λεβέντης», που τον είχε η Μέρκελ για… μπεγλέρι, τόλμησε να κατηγορήσει την αριστερά για εθνομηδενισμό και για υποταγή στους εταίρους. Υποταγή στους εταίρους ποιος; Ο ίδιος που ξεκίνησε ως αντιμνημονιακός επίσης -θυμάστε τα Ζάππεια του Σαμαρά- και μετά έγινε το πιο υπάκουο «πετ» των Βρυξελλών.
Στο στόχαστρο του μανιακού αυτού ανθρώπου βρέθηκε προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, επειδή θεωρεί ότι ο Τσίπρας τον ανέτρεψε και δεν έχει καταλάβει ότι τον είχαν «τελειώσει» μεγαλύτερες δυνάμεις, χρησιμοποιώντας ατάκες όπως «Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη», που τις διάβασε στο σάιτ της Χρυσής Αυγής, δηλαδή στην ιστοσελίδα εκείνων που τους έβαλε φυλακή, διότι τόσο «μάγκας» είναι, πρώτα βάζει φυλακή τους ομοϊδεάτες του και μετά τους κλέβει και τις ατάκες για να κάνει εντύπωση στους πιο χαζούς της Δεξιάς, που τον έχουν για αρχηγό τους.

Αλλά ότι διαβάζει το σάιτ της Χρυσής Αυγής για να ενημερώνεται δεν ξαφνιάζει κανέναν σε αυτό τον τόπο.
Εκεί όμως που ο λαϊκισμός και τα ψέμματά του δεν αντέχονται, έτσι κι αλλιώς δεν έχει ίχνος πολιτικού πολιτισμού, είναι ότι συνεχίζει να παριστάνει τον μακεδονομάχο αυτός ο μακεδονοκάπηλος πολιτικός απατεώνας.
Έκλεισε το μάτι στους διαδηλωτές της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, εκείνους προφανώς που χαιρετούσαν και ναζιστικά, στους συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό και τις καταλήψεις στα σχολεία με επίκληση του ίδιου θέματος.
«Είστε φιλελεύθεροι, είστε πατριώτες, να είστε υπερήφανοι για αυτό, τα σύνδρομα ενοχής τελειώσανε! Η ιστορία είναι με το μέρος μας, η συνείδηση της παράταξης είναι όρθια, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελείωσαν» δήλωσε στο τέλος της ομιλίας του εισπράττοντας ομολογουμένως θερμό χειροκρότημα.
Η αλήθεια για Σαμαρά, Άδωνι και Μητσοτάκη – Δεσμεύτηκαν να δώσουν το όνομα Μακεδονία:
Είναι τόσο ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες που πριν ένα χρόνο υποστήριζαν τη σύνθετη ονομασία.
Ας θυμηθούμε τι έγραφε στο Facebook πέρσι το καλοκαίρι ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπερασπιζόμενος μια σύνθετη ονομασία συμπεριλαμβανομένου του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων:

Έχουμε όμως και καλύτερο. Υπέρ της σύνθετης ονομασίας ήταν και η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Η κυβέρνηση Σαμαρά πρότεινε στον ΟΗΕ το σύνθετο όνομα με το Μακεδονία
Ως αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε κατηγορηματικά στη Γ.Σ. του ΟΗΕ στις 27/9/2014 ότι επίσημη θέση της κυβέρνησής του, δηλαδή της κυβέρνησης Σαμαρά, ήταν η «σύνθετη» ονομασία:
«Όσον αφορά το ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τη διαδικασία υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, μέσω του προσωπικού απεσταλμένου του, κ. Μάθιου Νίμιτς, και συμμετέχει πάντα σε αυτή εποικοδομητικά και με καλή θέληση. Η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και αναμένουμε από την άλλη πλευρά να προβεί σε αντίστοιχα. Προτείνουμε μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία (με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη «Μακεδονία») για κάθε χρήση, erga omnes».
Αυτή ήταν η θέση της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και αυτή τη θέση δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον ΟΗΕ.
Τώρα βεβαίως ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να παριστάνει ό,τι θέλει. Το θέμα είναι ποια θέση είχε ως πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Και μη βγει να πει ότι «αυτές ήταν προσωπικές απόψεις του Βενιζέλου», όπως άφησε να εννοηθεί στη Βουλή, διότι ο Βενιζέλος δεν μίλησε στον ΟΗΕ ως «Ευάγγελος είδα φως και μπήκα» αλλά ως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και εκπρόσωπος του Αντώνη Σαμαρά.
Όταν λοιπόν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δέσμευσε τη χώρα στη θέση αυτή, τώρα ως «πρώην» τι παριστάνει; Τον πατριώτη; Τον Μακεδονομάχο;
Δεν μετράνε τώρα αυτά, μετράει μόνο τι έκανε ως πρωθυπουργός! Και ως πρωθυπουργός είδαμε ποια ήταν η θέση της κυβέρνησής του.
Υπάρχει και σε βίντεο από τη Γ.Σ. του ΟΗΕ, δείτε:

Συγκλονιστική ομιλία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Βουλή των Ελλήνων στη συζήτηση για το σκοπιανό.
Απάντηση στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά που είχε προηγηθεί στην ολομέλεια της Βουλής.
Απόντες ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου αλλά και ο πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης, Αντώνης Σαμαράς.
Τότε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ότι ο Σαμαράς είχε δεχθεί, σε συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, να αναφερθεί η Δημοκρατία αυτή με σκέτο το όνομα Μακεδονία.
«Ο Σαμαράς, στις 2 Δεκεμβρίου, σε συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών, είχε δεχθεί κατά την συζήτηση του κανονισμού να αναφερθεί η Δημοκρατία αυτή με σκέτο το όνομα Μακεδονία.
»Είχε απλώς διατυπώσει επιφύλαξη, αλλά είχε δεχθεί να μπει στο κείμενο».
Δείτε το βίντεο που κατέθεσε και στην Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας:

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέρ της σύνθετης ονομασίας
Δεκατέσσερις μήνες πριν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όχι μόνο υπερασπιζόταν τη σύνθετη ονομασία που συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», αλλά και πίεζε και την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι βάσει αυτής της «εθνικής θέσης» θα προχωρούσε σε διαπραγματεύσεις.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξαδρος Τριανταφυλλίδης μέμφθηκε την αξιωματική Αντιπολίτευση για την αλλοπρόσαλλη στάση της στο ζήτημα της ονομασίας, υπενθυμίζοντας, μιλώντας στη τηλεόραση του Alpha, τη θέση του προέδρου της στη Βουλή τις 11 Ιουλίου του 2017, όταν υπερασπιζόταν τη σύνθετη ονομασία, με τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης να χειροκροτούν με θέρμη τον αρχηγό τους, όπως διακρίνεται και στο παρακάτω βίντεο.
Στη συνέχεια αναφερόμενος σε άρθρα της συμφωνίας ο κ. Τριανταφυλλίδης διευκρίνισε:
«Αυτό συνομολόγησε, αυτό συμφώνησε ο κ. Ζάεφ. Αφού το 1.3.β της συμφωνίας αναφέρεται σε μακεδονική ιθαγένεια, ως γεωγραφικός όρος, στο 1.3.γ. αναφέρεται σε μακεδονική γλώσσα που ανήκει στην ομάδα των νοτιοσλαβικών γλωσσών, καταλήγει στο 1.3.δ, όπου αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι όροι «Μακεδονία» και «μακεδόνας» έχουν την έννοια που αποδίδεται στο άρθρο 7 της συμφωνίας.
»Τι μας λέει το άρθρο 7; Ότι όλος ο μακεδονικός ιστορικός χρόνος, από τον Μ.Αλέξανδρο και την εποχή των διαδόχων μέχρι σήμερα, είναι ελληνικός(7.2.)».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια