Κόλαφος για τον Μητσοτάκη: Η αληθινή δημοσκόπηση που βγάζει νικητή τον Αλέξη Τσίπρα




Μπορεί η διαπλοκή και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες ώστε να πείσουν τον ελληνικό λαό πως η ΝΔ του Μητσοτάκη οδεύει προς την κατάκτηση της αυτοδυναμίας, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Οι ευρωεκλογές που έρχονται και οι εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν θα είναι ντέρμπι.

Αυτή η πραγματικότητα επιβεβαιώνεται και από την εξαιρετικά χαμηλή τηλεθέαση που είχε η συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο Open και την Έλλη Στάη.
Θα περίμενε κανείς - εφόσον ισχύουν όσα λένε οι δημοσκόποι, η ηγετική ομάδα της ΝΔ και τα ΜΜΕ που στηρίζουν τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης - πως οι τηλεθεατές θα περίμεναν και θα παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέντευξη ενός... εν αναμονή πρωθυπουργού.

Ωστόσο, το τηλεοπτικό κοινό όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε, αλλά γύρισε κυριολεκτικά την πλάτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να έχει την τύχη που επεφύλαξε το εκλογικό σώμα στον Αντώνη Σαμαράστις εκλογές του Μάη του 2012. Τότε, οι στενοί συνεργάτες του πρώην προέδρου της ΝΔ και τέως πρωθυπουργού τον είχαν πείσει πως θα κέρδιζε εκείνες τις εκλογές με ποσοστό της τάξης του 35%. Εκτός αυτού είχαν καλλιεργήσει την πεποίθηση πως θα μπορούσε να «χτυπήσει» ακόμη και την αυτοδυναμία. Τελικά, σε εκεινες τις εκλογές που θα μείνουν στην ιστορία για τον πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγράψει ποσοστό της τάξης του 18%. Η συνέχεια είναι γνωστή: Το κατεστημένο και το χρεοκοπημένο πολιτικό – οικονομικό - εκδοτικό σύμπλεγμα εξουσίας του «χθες» χρειάστηκε να επιστρατεύσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε να σχηματιστεί τελικά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Η συνέντευξή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Open, μία συνέντευξη γεμάτη ψέματα (βλέπε τη λάσπη για τη δήθεν συναλλαγή της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους για τις συντάξεις), ηττοπάθεια και ανασφάλεια (δεν εμφανίστηκε καθόλου βέβαιος για το εκλογικό αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης), αποτέλεσε μοναδικό φιάσκο στα τηλεοπτικά χρονικά αν σκεφτεί κανείς πως διανύουμε προεκλογική περίοδο, αφού σε λίγο καιρό θα διεξαχθούν ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τα νούμερα τηλεθέασης της συνέντευξης του Μητσοτάκη στο Open, λοιπόν, κυμάνθηκαν από 3,9% έως 10,3%.

Αυτή είναι μία πραγματική δημοσκόπηση. Μία αληθινή δημοσκόπηση – κόλαφος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη θλιβερή και επικίνδυνη παρέα του.

Εκείνο που πρέπει να υπενθυμιστεί είναι πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό είχε καταγράψει διψήφια ποσοστά τηλεθέασης.

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια