Υποψήφια βουλευτής ΝΔ: Η 7ημερη εργασία είναι απελευθέρωση του εργαζόμενου


Στο θέμα της επταήμερης εργασίας, αναφέρθηκε η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, Κατερίνα Πατσογιάννη, δηλώνοντας πως «εμείς μιλάμε για τη δυνατότητα όπου και ο εργαζόμενος θελήσει να εργάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα».

Aρχικά η Κατερίνα Πατσογιάννη δήλωσε πως «ποτέ δεν αναφερθήκαμε (σημ: μιλούσε για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη) σε 7ήμερη εργασία, μιλάμε για 7ήμερη λειτουργία μιας επιχείρησης». Ωστόσο στη συνέχεια είπε πως «μιλάμε για δυνατότητα, όπου και ο εργαζόμενος θελήσει να εργάζεται 7 ημέρες την εβδομάδα». «Αν αυτό το δεχθεί οποιοσδήποτε θέλει να μπει σε αυτή την λογική εργασίας, γιατί να του το απαγορεύουμε; Θέλουμε να αφήσουμε τους ανθρώπους να λειτουργήσουν πιο ελεύθερα», τόνισε.

Στη συνέχεια είπε πως η ΝΔ προτάσσει τον «καλό επιχειρηματία» που έχει «ικανοποιημένους τους εργαζόμενους». Όταν της επισημάνθηκε πως αυτό είναι κάπως «θεωρητικό» και δεν μπορεί να βασίζεται στον «καλό» και τον «κακό» επιχειρηματία, η κ. Πατσογιάννη υποστήριξε πως στο πρόγραμμά μας μιλάμε για τη «συμφωνία αλήθειας» με τον επιχειρηματία και ανατρέποντας την θέση που εξέφρασε λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είπε πως «θα ανοίξουμε τις κάνουλες για τον επιχειρηματία, αλλά θα είμαστε αυστηροί στα εργασιακά».

Η δήλωση της Κατερίνας Πατσογιάννη στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, στο 18ο λεπτό



Ακολουθεί η επίμαχη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία άνοιξε το ζήτημα της 7ημερης εργασίας και ταυτίζεται με αυτήν που εξέφρασε εκ νέου σήμερα η κ. Πατσογιάννη. Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν η ΝΔ ισχυρίστηκε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για επταήμερη λειτουργία μιας επιχείρησης, παρότι αυτό ισχύει εδώ και δεκαετίες.Α

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια