ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ - Περίεργη στάση Μητσοτάκη: Κατηγορεί την κυβέρνηση για ανεύθυνη δραματοποίηση της κατάστασης με τη Τουρκία!

Μια άνευ προηγουμένου στάση, με επίθεση στη κυβέρνηση την οποία εγκαλεί για ανεύθυνη δραματοποίηση της κατάστασης με την Τουρκία, επιδεικνύει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Προφανως ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ανεύθυνη τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και την εγρήγορση των ελληνικών αρχών!!!
«Εδώ και μήνες η Τουρκία δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο διεθνές δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο Ελλάδα και Κύπρος να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνεχίζει:

«Είναι αναγκαίο σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίησή της. Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε».

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται ενώ χθες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, να συνδιαμορφώσουν κοινές προτάσεις Ελλάδας – Κύπρου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν ακόμη και κυρώσεις από την Ε.Ε. προς την Τουρκία, εν όψει της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από κυβερνητικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, όταν επιστρέψει θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων και θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.


Εδώ και μήνες η Τουρκία δείχνει περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι αναγκαίο να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίησή της.

223 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια