Θύμα ρατσιστικού bullying παιδί του δημοτικού στην Κρήτη



Mια απίστευτη ιστορία σχολικού και ρατσιστικού εκφοβισμού σε μαθητή δημοτικού σχολείου έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου.Το περιστατικό προκαλεί αγωνία αλλά και ερωτήματα στη σχολική κοινότητα, μετά τη γνωστοποίηση ότι ο μικρός μαθητής αρνείται να περάσει την πόρτα του δημοτικού και να βρεθεί δίπλα στους συμμαθητές του.
Όπως αναφέρει ο τοπικός τύπος, ο μαθητής δεν είχε αναφέρει το παραμικρό στην οικογένειά του, με αποτέλεσμα να αγνοείται ακόμη και σήμερα, το ακριβές διάστημα κατά το οποίο υπόκειται τα πάνδεινα από ανηλίκους της ηλικίας του και ένα μεγαλύτερο αγόρι.

Το εφιαλτικό σκηνικό λαμβάνει χώρα σε περιαστικό χωριό του Ρεθύμνου, όπου το αγόρι ζει με την οικογένειά του. Εδώ και καιρό κάποια παιδιά είχαν αρχίσει να αποκαλούν τον ανήλικο... «τουρκάκι», με ρατσιστική συμπεριφορά απέναντί του, επειδή η μητέρα του είναι Τουρκάλα.

Το χωριό έχει αγκαλιάσει την μητέρα του, που μάλιστα έχει βαφτιστεί χριστιανή, όμως κάποια παιδιά δεν είχαν την ίδια διάθεση απέναντι στο παιδί της.

Όπως έχει γίνει γνωστό, πριν από λίγες μέρες οι συνομήλικοι του παιδιού και ένας μαθητής Γυμνασίου, ξυλοφόρτωσαν το παιδί. Μάλιστα μέχρι και δυναμιτάκια του πετούσαν και το αποκαλούσαν «τουρκάκι». Επίσης δεν δίστασαν μάλιστα να καταγράψουν τα τεκταινόμενα σε κινητό τηλέφωνο.

«Δε θα κάνουμε κι άλλο Γιακουμάκη», ανέφερε στο neakriti συγγενικό πρόσωπο του παιδιού, που με θλίψη θυμάται την υπόθεση του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, που εκδικάζεται αυτές τις μέρες.

Το παιδί δεν πηγαίνει στο σχολείο εδώ και έναν μήνα περίπου λόγω του εκφοβισμού που έχει υποστεί. Εξειδικευμένος πανεπιστημιακός ψυχολόγος που το παρακολουθεί ανέφερε πως ποτέ δεν του εκμυστηρεύτηκε το παραμικρό, με την υπόθεση να έρχεται στο φως, όταν πια τα σημάδια της κακοποίησης έγιναν ορατά και στο σώμα του παιδιού από τους έντρομους γονείς του.

Οι γονείς με τα έγγραφα των ειδικών και του νοσοκομείου και με σχετικό φωτογραφικό υλικό θα απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη για να μπει τέλος σε αυτή την υπόθεση εκφοβισμού, προτού είναι και πάλι αργά.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συλλόγου Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου Στέλιο Ορφανουδάκη, ο οποίος δήλωσε πως δεν έχει ενημερωθεί ούτε γνωρίζει για το θέμα επισημαίνοντας ότι σε συνάντηση του συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες δεν διατυπώθηκε ούτε αναφέρθηκε κάτι σχετικό.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι όσα συνέβησαν στον μαθητή αφορούν σε εξωσχολικό χώρο και εκτός ωρών μαθημάτων. Ενημέρωση από πλευράς του νοσοκομείου Ρεθύμνου και τον διοικητή του Γιώργο Φραγκιαδάκη αναφέρει πως ο μικρός εξετάσθηκε από τους γιατρούς των εξωτερικών ιατρείων στις 25.05.2019 χωρίς όμως να γνωστοποιηθεί στους γιατρούς ο λόγος που προσήλθε και αν αφορούσε βία και σχολικό εκφοβισμό.

Οι καταγγελίες ερευνώνται αρμοδίως και όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν δημιουργήσει και απορίες αλλά παράλληλα και αγωνία στην τοπική κοινωνία, δεδομένης της τραυματικής εμπειρίας των πολιτών του Ρεθύμνου με τη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια