Τελικά, τον κορονοϊό κυνηγάμε ή τη Δημοκρατία;



Κάθε δυο τρεις μέρες και ένα νέο “πακέτο μέτρων”, ταυτόχρονα με την προαναγγελία ότι αν και αυτό δεν “πετύχει” τότε έρχεται κάτι σκληρότερο! Και πριν αυτό δοκιμαστεί (θέλει κάποιες μέρες, ή όχι;) να το επόμενο. Όχι πακέτο μέτρων, αλλά απαγορεύσεων!

Απαγορεύεται η κίνηση την ημέρα, απαγορεύεται η κίνηση τη νύχτα, απαγορεύεται να πας σε φιλικό σπίτι, απαγορεύεται, απαγορεύεται…

Είναι ίσως η πρώτη κυβέρνηση στην Ιστορία, αυτή του Μητσοτάκη, που “κυνηγάει” μια πανδημία με απαγορεύσεις κι όχι με μέτρα!

Δεν ενισχύει το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Δεν προσλαμβάνει υγειονομικούς.

Δεν ανοίγει περισσότερες ΜΕΘ.

Διώχνει από τα νοσοκομεία του ανασφάλιστους.

Δεν αντιμετωπίζει το συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς με περισσότερα οχήματα.

Δε μειώνει τον αριθμό των μαθητών.

Δεν πήρε μέτρα για τον τουρισμό, άφησε ορθάνοικτες τις πόρτες, κι αυτό το πληρώνουμε τώρα, όπως άλλωστε παραδέχτηκε ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Δεν έκανε τίποτα από όσα έπρεπε, θεωρώντας ότι με την εξαγορά των μέσων ενημέρωσης οι Έλληνες απλά θα βλέπουν ΣΚΑΪ και θα κλείνονται στην εικονική πραγματικότητα.

Είναι η μοναδική στην Ιστορία κυβέρνηση που προσπάθησε όχι να οργανώσει την άμυνα του κράτους και των δομών, αλλά στοχοποίησε κοινωνικές ομάδες, εκδηλώσεις (πχ συγκέντρωση στο Εφετείο, την ώρα που οι “άριστοι” έκαναν τις δικές τους συγκεντρώσεις στα νυχτερινά κέντρα, στα εγκαίνια της Ομόνοιας, στις συναυλίες της Πρωτοψάλτη).

Τελικά μοιάζει αυτή η ιδεοληπτική, ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση να μη στοχεύει τον κορονοϊό αλλά τη Δημοκρατία…

Candiotτο διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια