Ο Μύθος του Νιμπίρου Παίρνει Σάρκα και Οστά. Επιστήμονες Εντοπίζουν Μακρινό Αντικείμενο στο Ηλιακό Σύστημα.



Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Ο Μύθος του Νιμπίρου Παίρνει Σάρκα και Οστά.
Επιστήμονες Εντοπίζουν Μακρινό Αντικείμενο στο Ηλιακό Σύστημα.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν – για άλλη μια φορά – ότι ένας προηγουμένωςαδιόρατος κόσμος μπορεί να έχει παρασυρθεί στα εξωτερικά σημεία του ηλιακού μας συστήματος.

Για αρκετά χρόνια, οι αστρονόμοι έχουν συζητήσει εάν υπάρχει ή όχι ένας τέτοιος πλανήτης πέρα ​​από την τροχιά του Πλούτωνα.

Τώρα, μια νέα μελέτη μπορεί να έχει βρει τελικά αποδεικτικά στοιχεία ότι ένα άγνωστος κόσμος-πλανήτης -που προσωρινά ονομάζουν πλανήτη Εννέα- δεν μπορεί να είναι μόνο ένας μύθος.
Χρησιμοποιώντας δεδομένα από τη Dark Energy Survey – μια ορατή και εγγύς υπέρυθρη έρευνα που στοχεύει στην ανίχνευση της δυναμικής της επέκτασης του Σύμπαντος και της ανάπτυξης μεγάλων δομών – αυθεντίες στο είδος τους, επισήμαναν ένα αντικείμενο που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ ως τώρα.
Και ενώ η Dark Energy Survey είναι ένα απίθανο εργαλείο για την εύρεση αντικειμένων στο εσωτερικό του ηλιακού συστήματος, καθώς σχεδόν όλοι τους περιστρέφονται μέσα σε αυτό το επίπεδο, εντοπίστηκε ένα αντικείμενο με μια κλίση 45 μοίρες σε σχέση με το «επίπεδο» τρoχιών των υπολοίπων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος. Το αποτέλεσμα αυτό της νέας μελέτης, ξάφνιασε εντελώς τους επιστήμονες καθώς δεν περίμεναν να δουν κάτι τέτοιο.
Παρ ‘όλα αυτά, ήταν κάτι που είχαν προβλέψει οι Batygin και Brown, ερευνητές της Caltech που πρότειναν το 2016 ότι ο πλανήτης ήταν πραγματικός.
Αλλά παρά το γεγονός αυτό, ο David Gerdes, ένας αστρονόμος στο Πανεπιστήμιο του Michigan και ένας συν-συγγραφέας, δήλωσαν από κοινού στο Quanta Magazine σχετικά με τη νέα έρευνα: «Δεν είναι απόδειξη ότι ο Πλανήτης Εννέα υπάρχει», αναφέρει η Shannon Hall.
«Αλλά θα έλεγα ότι η παρουσία ενός αντικειμένου όπως αυτό στο ηλιακό μας σύστημα ενισχύει την υπόθεση για τον Πλανήτη 9″, πρόσθεσε ο Gerdes.
Η νέα μελέτη περιγράφει πώς οι αστρονόμοι έχουν συναντήσει ένα «μακρινό» βραχώδες αντικείμενο – ίσως τόσο μεγάλο όσο ένας νάνος πλανήτης – το οποίο υποστηρίζουν ότι ωθήθηκε σε αυτή την εξωφρενική τροχιά, από την βαρυτική έλξη ενός μαζικού, άγνωστου κόσμου.
Με δυο λόγια, υποστηρίζεται ότι αυτή η ανακάλυψη προσφέρει πρωτοφανή στοιχεία ότι ο πλανήτης εννέα πρέπει να είναι κάπου εκεί έξω.

Ο πλανήτης ΕννέαΟ άγνωστος εξωγήινος κόσμος προτάθηκε για πρώτη φορά από τους αστρονόμους στο Caltech το 2016, καθώς είδαν πως μια ομάδα παγωμένων αντικειμένων στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος είχαν περίεργες, κεκλιμένες τροχιές.
«Υπάρχει κάτι πραγματικά ελκυστικό σε αυτό», είχε δηλώσει ο Gregory Laughlin, ένας αστρονόμος από το Πανεπιστήμιο Yale.
«Θέλω να πω, η εξεύρεση ενός πλανήτη με περίπου δέκα φορές τη μάζα της Γης, στο ηλιακό μας σύστημα, θα ήταν μια ανακάλυψη ασυναγώνιστων επιστημονικών μεγεθών».
Οι αστρονόμοι του Caltech πρότειναν πως οι τροχιές των λεγόμενων αντικειμένων trans-Neptunian (TNO) μεταβλήθηκαν από την βαρυτική έλξη ενός πλανήτη δέκα φορές τη μάζα της γης, που βρίσκεται πέρα ​​από τον Πλούτωνα.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν τότε πως οι ΤΝΟ είχαν ελλειπτικές τροχιές που έδειχναν όλοι προς την ίδια κατεύθυνση. Βρήκαν επίσης ότι τα αντικείμενα είχαν κλίση περίπου 30 μοίρες προς τα κάτω σε σύγκριση με τον πλανήτη στον οποίο οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος περιστρέφονται γύρω από τον ήλιο.
Και ενώ υπάρχουν πολλές ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι ένας τέτοιος πλανήτης δεν είναι μόνο ένας μύθος, δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν αυτόν τον ασαφή πλανήτη στο διάστημα.

Η NASA λέει ότι πιθανώς είναι πραγματικόςΤο 2017 , η NASA συμμετείχε στη συζήτηση για τον αόρατο πλανήτη. Ο Οργανισμός Διαστήματος επεσήμανε πέντε διαφορετικές ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι ένας τέτοιος πλανήτης είναι πραγματικός.
Η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος δήλωσε επίσης ότι η «ανυπαρξία» του πλανήτη Εννέα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιλύει.
Ο Δρ Konstantin Batygin από το Caltech είπε:
«Υπάρχουν πέντε διαφορετικές γραμμές παρατηρητικών στοιχείων που δείχνουν την ύπαρξη του Πλανήτη Εννέα. Εάν πρόκειται να αφαιρέσετε αυτή την εξήγηση και να φανταστείτε ότι ο Πλανήτης Εννέα δεν υπάρχει, τότε δημιουργείτε περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιλύετε. Ξαφνικά, έχετε πέντε διαφορετικά παζλ και πρέπει να καταλήξετε σε πέντε διαφορετικές θεωρίες για να τις εξηγήσετε.
Όπως, αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ο μύθος τόσων αιώνων που, ειδικά τα τελευταία χρόνια, διχάζει πολλούς αστρονόμους και μη, έχει αρχίσει και να παίρνει «σάρκα και οστά». Ο πλανήτης αυτός, που πολλοί ταυτίζουν με τον Νιμπίρου, Νέμεσις κλπ), φαίνεται να είναι υπαρκτός.

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια