Αγροτικά panzer περιφρουρούν τις κατακτήσεις της τρόικα – Του Σωτηρίου Καλαμίτση

Οι αγρότες είναι ξεροκέφαλοι, καθώς καθοδηγούνται από ταραχοποιά στοιχεία της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς που επιδιώκουν την εκδίωξη της κυβέρνησης της light αριστεράς και της light δεξιάς δι’ εκλογών, οι οποίες θα αποσταθεροποιήσουν τη χώρα εντελώς, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε τελικά σε άτακτη χρεωκοπία.

Η κυβέρνηση, όμως, αντιστέκεται σθεναρά, αφού, έχοντας εγκλωβίσει τις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες, έχοντας πλημμυρίσει τη χώρα με λαθρομετανάστες, έχοντας καταφέρει να βρισκόμαστε στο κατώφλι της εξόδου από τη Σένγκεν, έχοντας επιτύχει να στρέφονται εναντίον της όλες οι επαγγελματικές ομάδες, έχοντας εκδιώξει χιλιάδες επιχειρήσεων στη Βουλγαρία και στα Σκόπια, έχοντας διορίσει στο Δημόσιο το μισό σόι των προσκειμένων σ’ αυτήν και τους συντρόφους αυτών, έχοντας απορρυθμίσει το σύστημα υγείας, έχοντας αποδιοργανώσει την παιδεία, έχοντας υποχωρήσει πολλαπλώς έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων, έχοντας υποκύψει στις απαιτήσεις των ΛΟΑΤ, έχοντας γενικώς διαλύσει το σύμπαν παραμένει ακλόνητη στο βάθρο της. Κανείς δεν της κουνιέται, πράγμα που έχει αποτελέσει αντικείμενο θαυμασμού ακόμη και από τους εχθρούς της, οι οποίοι έχουν γίνει αόρατοι. Τους βαραίνει το προπατορικό αμάρτημα, το οποίο συμπυκνούται στο δόγμα: «40 χρόνια το πυροβολούσατε και φταίμε εμείς που του ρίξαμε τη χαριστική βολή;».

Στα πλαίσια της άκρως επιτυχημένης νεοφιλελεύθερης σοσιαλιστικής πολιτικής της η κυβέρνηση απεφάσισε να κρατικοποιήσει και το Μέγαρο Μουσικής έναντι ευμεγέθους πινακίου περιέχοντος 110.884.353 χιλιόγραμμα φακής. Αντιληφθέντες αυτό οι αγρότες εξανέστησαν και ενημέρωσαν σχετικώς την τρόικα, η οποία τους θύμισε ότι δεν είναι ώρα για κρατικοποιήσεις, ενώ η χώρα έχει μπει για τα καλά στον χορό των αποκρατικοποιήσεων, όπως συνέβη με τα 14 αεροδρόμια και με τον ΟΛΠ. Τους προέτρεψε δε να αποκλείσουν σήμερα με τα τανκς τους [συγγνώμη, τα τρακτέρ] τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, ώστε να αποτραπεί η κρατικοποίηση του Μεγάρου που θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος δεν πρέπει να επιβαρύνεται ούτε καν με συντάξεις.

Αντιληφθείς ο πανέξυπνος στρατηγός ε.α. Τόσκας το σχέδιο της τρόικα, έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να αποκλείσουν τις διόδους προς το κέντρο της Αθήνας. Οι ηρωϊκοί αγρότες, όμως, δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Θα πάνε με τα πόδια μπροστά στο Μέγαρο και δεν θα το κουνήσουν από εκεί πριν η κυβέρνηση πάρει πίσω την ντροπολογία για την κρατικοποίηση του Μεγάρου και ανάληψη των χρεών του ύψους € 326.000.000 και βάλε από το Δημόσιο. Πρέπει, όμως, να σημειωθεί ότι παρετηρήθη διάσταση γνωμών μεταξύ των αγροτών, αφού ουκ ολίγοι διετύπωσαν την άποψη να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, αν η κυβέρνηση κρατικοποιήσει και τα δικά τους εξωραϊστικά και πολιτιστικά σωματεία που χρωστούν διάφορα ποσά σε ιδιώτες και στο Δημόσιο. Έτσι, επήλθε ρήγμα στο μέτωπο των αγροτών. Να σημειωθεί ότι οι διαφωνούντες με τον αποκλεισμό του Μεγάρου Μουσικής ετοίμασαν για τη σημερινή πορεία πλακάτ με το σύνθημα «ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΖΗΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ». Παμπόνηροι αυτοί οι αγρότες. Ξέρουν ότι τα διορισμένα στο Δημόσιο ελέω ΕΑΜικών καταβολών στελέχη του βαθέως ΣΥΡΙΖΑ θα συμπαραταχθούν πιστεύοντας ότι τα πανό αναφέρονται στον Γρηγόρη και όχι στον Χρήστο Λαμπράκη. Α, και κάτι άλλο: από ντουντούκες θα μεταδίδεται διασκευασμένο το οπερετικόν άσμα «Εγώ θα μείνω Μέγαρο, δεν πάω με τον παίδαρο».

Ήμουν πολύ μικρός, όταν πρωτάκουσα ότι «ο Λαμπράκης ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις». Έζησα και το κάψιμο της εφημερίδος «ΤΑ ΝΕΑ». Ότι θα συνέχιζε, όμως, να το κάνει και από τον τάφο του, ομολογώ ότι δεν είχε περάσει από το μυαλό μου.

Κατά τα λοιπά η κυβέρνηση, πέραν όλων των άλλων επιτυχιών της, καταπολεμά τη διαπλοκή.

Άσταδιάλα ρε!

Σώτος – εχθρός των φίλων του Μεγάρου Μουσικής

Υ.Γ. Ένα περίεργο πράγμα ρε παιδάκι μου. Ό,τι κρατικοποιείται στην Ελλάδα είναι φαλιρισμένο. Ό,τι αποκρατικοποιείται είναι φιλέτο. Έτσι συμβαίνει σε όλον τον κόσμο;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια