Ποιοι πολιτικοί κι επιχειρηματίες έχουν χάσει τον ύπνο τους για τις αποκαλύψεις που θα κάνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος



Ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Έχουν χάσει τον ύπνο τους πολλοί και διάφοροι μετά την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, πολιτικά πρόσωπα, οικονομικοί παράγοντες, μεσάζοντες και όσοι άλλοι είχαν εμπλακεί στο παρελθόν στις προ­μήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το μήνυμα που εκπέμπεται από το περιβάλλον του είναι ότι μόλις συνέλθει από την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του (υπεβλήθη σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς) θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις και καταγγελίες, θα μιλήσει με στοιχεία και ονόματα. Ενδει­κτικές ήταν οι δηλώσεις του συνηγόρου του Γ. Παγορόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι «ύστερα από πέντε χρόνια εγκλεισμού είναι πλέον σε θέση να διαφυλάξει την υγεία του αλλά και τη δυνατότητα ο ίδιος πια να μιλήσει στα media και να ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεσή του, προκειμένου να αποδείξει αυτά που λέει για την αθωότητά του». «Να είστε σίγουροι ότι ο Άκης δεν πρόκειται να κάτσει στη γωνιά του», υπογράμμισε.

Σημειώνεται πως όταν ξέσπασε για πρώτη φορά το θέμα με τις μίζες στα εξοπλιστικά στενοί συνεργάτες του τον είχαν παροτρύνει να μιλήσει ανοιχτά για όλους και για όλα. Ο ίδιος είχε επιλέξει να σιωπήσει και να φορτωθεί όλες τις ευθύνες, ενώ όλοι γνώριζαν ότι οι αποφάσεις για τους πολεμικούς εξοπλισμούς ήταν συλλογικές και λαμβάνονταν από το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο (ΚΥΣΕΑ), με τη συμμετοχή του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. «Ευθύνη έχει η κυβέρνηση Παπανδρέου Γιώργου και Σημίτη Κώστα», τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του αμέσως μετά την αποφυλάκισή του, αναφερόμενος προφανώς στη συνολική περιπέτειά του (πολιτική, δικαστική), δείχνοντας με εύγλωττο τρόπο προς τα πού θα κατευθύνει την οργή του το επόμενο διάστημα. «Θα παίξει το παιχνίδι μέχρι το τέλος», προειδοποιούν άνθρωποι από το περιβάλλον του.

Στο μεταξύ, άγνωστο παραμένει ποιος ή ποιοι συνέβαλαν οικονομικά ώστε να συγκε­ντρωθεί το υψηλό ποσό (200.000 ευρώ) της εγγύησης και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν βγει στο κυνήγι προκειμένου να τους ε­ντοπίσουν. Πιέσεις ασκούνται και προς την πλευρά του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κο­ντονή προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες για να αποκαλυφθούν τα ονόματα.

ΠΑΡΟΝ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια