Έγκλημα στo Hρακλειο: Έπνιξε τον πατέρα του και... έπεσε για ύπνο




Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του φρικτού εγκλήματος ανήμερα των Χριστουγέννων στο Ηράκλειο Κρήτης.


Ο 34χρονος άντρας που σκότωσε τον πατέρα του, προκαλώντας του ασφυξία, υποστηρίζει ότι όταν καταναλώνει αλκοόλ, «εξωτερικεύει έναν άλλο εαυτό».

Ο νεαρός άντρας, που μετά από μια βραδιά με πολύ αλκοόλ παρέα με τον πατέρα του και έναν Αλβανό, σκότωσε τον 61χρονο πατέρα του με τα ίδια του τα χέρια, μετά το φονικό, έβγαλε τα παπούτσια και τις κάλτσες του και κοιμήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ξέσπασε άγριος καυγάς καθώς ο γιος θυμήθηκε πως ο πατέρας του τον χτύπαγε όταν ήταν μικρός. Τότε ο 34χρονος έπιασε τον πατέρα του, του έκανε κεφαλοκλείδωμα και του έκλεισε το στόμα με το χέρι του, με αποτέλεσμα να τον πνίξει.

Η αστυνομία κινήθηκε άμεσα και λίγη ώρα αργότερα εντόπισε και συνέλαβε τον 34χρονο ο οποίος ήταν σε άσχημη κατάσταση λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ ενώ ομολόγησε την πράξη του.

Ο 34χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι έχει κενά μνήμης και πως, όταν πίνει, «μεταμορφώνεται», «βγάζοντας» βίαιη συμπεριφορά.

Ο πατροκτόνος οδηγήθηκε το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Ηρακλείου, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

Έμεναν σε διαφορετικά σπίτια

Φίλος του θύματος μίλησε στο protothema.gr και τη Λίνα Κεκέση για το τι ακριβώς έγινε και ο γιος σκότωσε τον πατέρα: «Η αδερφή του θύματος, του Νίκου, κατέβηκε το πρωί στο διαμέρισμά τους και είδε τον αδερφό της νεκρό και τον ανιψιό της μεθυσμένο να κάθεται μέσα στο σπίτι. Έχει συγκλονιστεί όλο το χωριό από αυτό το φονικό γιατί εμείς τους ξέραμε και τους δύο. Πολλές φορές ο Νίκος ερχόταν με το γιο του εδώ στο καφενείο και τους ετοίμαζα τους καφέδες τους. Γενικότερα ήταν ήσυχοι άνθρωποι. Ο Νίκος είχε χωρίσει με τη γυναίκα του και αυτή ζούσε με την κόρη της στο εξωτερικό ενώ ο ίδιος είχε κρατήσει τον γιο του μαζί καθώς τον βοηθούσε οικονομικά επειδή ήταν άνεργος».

Τις φωνές από τον καβγά άκουσε η αδερφή του 61χρονου, η οποία μένει ένα όροφο πάνω από το διαμέρισμα που έγινε το έγκλημα. Όταν κατέβηκε βρήκε νεκρό τον αδερφό της, αμέσως κάλεσε την αστυνομία η οποία έφθασε στο σημείο στις 3 τα ξημερώματα και συνέλαβε τον 34χρονο ο οποίος βρισκόταν μέσα σε υπνοδωμάτιο ημίγυμνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πατέρας και γιος έμεναν σε διαφορετικά σπίτια και συναντήθηκαν για να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα. Ο 34χρονος είναι τα τελευταία χρόνια άνεργος ενώ ο 61χρονος πατέρας ήταν συνταξιούχος.

Διαβάστε τι αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση της η Αστυνομία:

Συνελήφθη χθες (25.12.2017) μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 34χρονος ημεδαπός, για ανθρωποκτονία σε βάρος 61χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, ο 34χρονος, χθες μεταμεσονύχτιες ώρες, μετά από διαπληκτισμό με τον 61χρονο, προκάλεσε τον θάνατο του με ασφυξία.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια